Tämän vuoden Nuori Merkonomi ja Liiketalouden Osaaja 2017 on Karo Rönty. Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta valmistunut Rönty palkitaan 1 100 euron apurahalla. Kilpailulla halutaan palkita aktiivisia opiskelijoita ja nostaa merkonomin tutkinnon arvostusta.

Nyt neljättä kertaa järjestetyn Vuoden Nuori Merkonomi – Liiketalouden Osaaja -kilpailun kautta halutaan palkita erityisesti aktiivisia, vastuuntuntoisia sekä yhteistyökykyisiä nuoria opiskelijoita heidän saavutuksistaan. Samalla kilpailun järjestämisen tavoitteena on lisätä merkonomiosaamisen arvostusta.

Tämän vuoden kilpailun parhaaksi valittu Karo Rönty opiskeli Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa. Kilpailun raati kiitteli Rönnyn osaamisen kehittymistä poikkeuksellisen vaativissa talouspuolen ammattitehtävissä sekä oman osaamisen itsenäistä kehittämistä muun muassa ohjelmoinnissa ja sijoituspuolella.

Raadin mukaan huomionarvoista on lisäksi se, että Rönty pääsi suoraan opintojensa jälkeen Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä. Tämä on poikkeuksellista, sillä vain muutama prosentti ammatilliselta toiselta asteelta jatkaa suoraan opintojaan yliopistossa.

Palkinnoksi Rönty saa Liikesivistysrahaston Liiketalouden Liiton rahaston 1 100 euron apurahan.

Kovatasoinen kilpailu

Kilpailussa toiseksi korkeimman pistemäärän ja toisen sijan saavutti Tampereen seudun ammattiopiston Erika Mäenpää, joka on voittanut myös vuoden 2016 Taitaja -kisoissa Suomen mestaruuden asiakaspalvelussa ja myynnissä. Mäenpää palkitaan 600 euron apurahalla.

Kolmannen sijalle kilpailussa sijoittui Jyväskylän ammattiopiston Rilla Keski-Korpi. Mäenpään tavoin myös Keski-Korpi pärjäsivuoden 2016 Taitaja -kisoissa: hän voitti Suomen mestaruuden visuaalisessa myyntityössä. Rilla Keski-Korpi palkitaan 300 euron apurahalla.

Kaupan liittoa kisan raadissa edustanut asiantuntija Mervi Angerma-Niittylä pitää tämän vuoden kilpailua erittäin kovatasoisena.

”Työpaikkaohjaajien arviot kilpailijoiden työssäoppimisjaksoista olivat hienoa luettavaa. Monet heistä työllistyivät työssäoppimispaikkaansa, ja muutamat saivat työtarjouksen jopa jokaisesta työssäoppimispaikastaan. Tämän tyyppinen kilpailutoiminta nostaa merkonomiopintojen arvostusta ja toivottavasti motivoi opiskelijoita ammattitaidon kehittämisessä”, Angerma-Niittylä sanoo.

Kilpailuraadin puheenjohtajana ja Liiketalouden Liiton edustajana toimi liittohallituksen jäsen Juha Ruotsalainen. Angerma-Niitylän ohella raatiin kuuluivat myös Kaupallisen Opetuksen Edistämisliiton puheenjohtaja, rehtori Tiina Immonen, Suomen Kauppa- ja kulttuuriopettajien Konsta Ojanen.