Demos Helsinki ja Sitra käynnistävät uuden hankkeen, jossa ihmisiä ja yrityksiä motivoidaan viisaaseen energiankäyttöön. Mukaan ovat lähteneet kaupan alalta ainakin Rautakesko, Starkki ja S-ryhmä.

Peloton-hankkeessa on tarkoitus edistää kehitystä kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa aktivoimalla ihmisten arkisia valintoja nykyistä ympäristöystävällisemmiksi.

Hanke pyrkii antamaan organisaatioille apuja luoda tuotteita, palvleuita ja sosiaalisia innovaatioita, joiden avulla suomalaiset voivat tehdä helposti ekologisia valintoja.

"Viisaasta energiankäytöstä tulee nopeasti menestystekijä, josta hyötyvät kansalaiset, yritykset ja kansantaloudet", sanoo Jukka Noponen Sitran energiaohjelmasta.

Hankkeeseen on jo lähteneet mukaan Fazer Amica, Bonnier Publications, Rautakesko, S-ryhmä, Starkki, Puukeskus ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri.
"Kauppa ja sen tarjoama tuote- ja palvelukokonaisuus ovat avainasemassa, kun kuluttaja tekee merkittäviä asumiseensa liittyvä valintoja. Energiatehokkaan vaihtoehdon tarjoaminen asiakkaalle on tehtävä helpoksi ja houkuttelevaksi", sanoo asiakkuusjohtaja Tuulikki Markkula Rautakeskosta.

"Koemme hankkeessa mukana olon erittäin tärkeäksi, sillä tavoitteenamme on kehittää aktiivisesti kustannus- ja ekotehokkaita rakentamisen ja asumisen palveluratkaisuja", jatkaa Markkula.

Henkilöstön ympäristötietoisuus lisääntyy
Fazer Amican kehitysjohtaja Sari Nikkola puolestaan kertoo tiedotteessa, että Peloton-hankkeeseen osallistuminen sopii luontevasti osaksi Fazer Amican ympäristötavoitteita ja yrityksen halua aktiivisesti etsiä vastuullisempia ja ekotehokkaampia tapoja toteuttaa liiketoimintaa.
"Uskon, että hankkeen kautta saamme heräteltyä henkilöstömme ympäristötietoisuutta uusilla tavoilla”, Fazer Amican kehitysjohtaja Sari Nikkola kertoo.

Peloton hakee parhaillaan yhteistyökumppaneita portinvartijaorganisaatioista. Käytännön toiminta alkaa työpajoissa, joissa eri alojen ammattilaiset ja "vertaisvaikuttajat" kehittävät ideoita siitä, miten heidän toiminnallaan asiakkaiden ja muiden ihmisten energiankulutus vähenee ja miten tästä tehdään liiketoimintaa.

http://www.peloton.me/