Press Releases:
https://kauppa.fi/eng/rss/feed/press_releases

You can subscribe to the feed by clicking the link.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Etusivu > Finnish Commerce > Haastattelut

Urapolkuja


Kaupan alalle päädytään monia erilaisia reittejä pitkin. Täältä voit lukea eri ihmisten tarinoita, kuinka he ovat päätyneet työelämään ja minkälaista on työskennellä eri kaupan aloilla.


Ria M. Jussilainen: Lapsuuden unelmasta tuli totta! Ria M. Jussilainen tiesi jo yläasteella tulevaisuutensa olevan kaupan alalla. Yo-merkonomi päätyikin mutkan kautta Turun ammattikorkeakouluun opiskelemaan myynnin johtamista. Lisäksi oikeassa paikassa avattu suu petasi työpaikan myyjänä opintojen oheen.

Sami Aalto: Rautakauppias jo kolmannessa polvessa. Sami Aallon ryhtyminen rautakauppiaaksi ei tullut yllätyksenä isälle, sillä jo lapsena Aalto haaveili rautakauppiaan urasta.

Minna Hovila: Erikoisammattitutkinto antaa paljon. Marketkaupan erikoisammattitutkinto antoi Minna Hovilalle hyvät eväät esimiehen tehtäviin.

Kim Ohtonen: Maisteriksi uran ohella. Kim Ohtosen matka Helsingin kauppakorkeakouluun opiskelemaan kaupan maisteriohjelmaan ei ehkä ole kaikista tavanomaisin. Taustalla on tradenomin tutkinto ja pitkä työkokemus Keskolta.

Anna Korhonen: Elämässä kaikki on kiinni asenteesta.Henkilöstöasiantuntija tarvitsee työssään ymmärrystä lakiasioita. Oiva valinta Anna Korhoselle olikin opiskella oikeustradenomiksi työn ohella.

Jari Reinikainen: Haasteena tietotaito ja sosiaalinen kyvykkyys. Vaativat projektimyyntitehtävät ja tukkukauppa vaativat ihmisrohkeaa myyjää, jolla on sosiaalisen pelisilmän lisäksi riittävästi tietotaitoa ja kykyä kantaa vastuuta suuristakin tehtävistä.

Sohvi Hautajoki: Kauppiksesta eväät työhön ja jatko-opiskeluun. Sohvi Hautajoen mieli halajaa jo työelämään, vaikka tulevaisuudessa retail-merkonomin mielessä siintää myös tradenomikoulutus.