Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Venäjän-kaupan pakotetilanne muuttuu – kaupalla ja teollisuusyrityksillä samat huolenaiheet

Kaupan liiton Venäjän-kaupan ryhmän ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n järjestämässä yritysfoorumissa maaliskuun lopussa keskusteltiin pakotetilanteesta ja sen vaikutuksista Venäjän vientiin ja maassa operoiviin yrityksiin. Keskusteluun osallistuivat Venäjän-kaupan ryhmän lisäksi Konecranes Oyj:n, Valion, Kone Oyj:n sekä Solid Plan Consultingin edustajat.

Kenestä vuoden 2019 paras kesätyönantaja?

Onhan yrityksesi jo mukana Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjassa? Hieno juttu, sillä nyt kannattaa lähteä mukaan myös kesäduunitutkimukseen ja Vastuullisin kesäduuni 2019 -kilpailuun, jotka käynnistyvät toukokuussa.

Kemikaalitietoa niin kuluttajille kuin kaupoillekin

Kemikaaleja on kaikkialla. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tarjoaa niistä kattavasti tietoa niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Ajankohtaisen Luulot pois kemikaaleista -kampanjan tavoitteena on herätellä erityisesti kuluttajien kemikaalitietoutta. Yrityksen pitää puolestaan pysyä ajan tasalla mm. siinä, mitä aineita myynnissä olevat tuotteet sisältävät.

Muista jäsenetu: Vakuuta yrityksesi tietosuoja- ja kyberriskit

Vakuutusmeklariyhtiö Marsh on tehnyt sopimuksen Kaupan liiton kanssa kybervakuutuksen tarjoamisesta jäsenyrityksille. Kaupan liiton jäsenille tarjottava kybervakuutus on vakuutusmarkkinoilla valmiiksi Marshin kilpailuttama ryhmäratkaisu.

Verkkopalveluiden pankkitunnistuksen tietoturvavaatimukset muuttuvat 1.10.

Verkkopalveluiden pankkitunnistuksen tietoturvavaatimukset tiukentuvat lokakuun 2019 alusta lähtien. Palveluiden pikainen päivitystarve koskee verkkopalvelujen tarjoajia sekä toimijoita, jotka tarjoavat verkkopalveluille alihankintana ohjelmisto-, kehittämis- ja ylläpitopalveluja. Muutoksilla ei ole vaikutusta itse pankkitunnuksien käyttäjiin.

Koneiden maahantuojien osaamista pyritään lisäämään

Kuluvan vuoden aikana toteutetaan valtakunnallinen markkinavalvontahanke, jonka tavoitteena on lisätä maahantuojien ja jakelijoiden omaa osaamista koneiden maahantuontiin liittyvissä asioissa. Hankkeeseen liittyvät tarkastukset ovat käynnissä.

Asianmukainen huolellisuus liiketoiminnassa – OECD:n ohjeet

OECD:n asianmukaisen huolellisuuden ohjeet vastuulliseen liiketoimintaan -julkaisua esiteltiin TEM:n ja UM:n järjestämässä tilaisuudessa 12. maaliskuuta. Ohjeet on tarkoitettu kaikille yrityksille koosta, toimialasta ja sijainnista riippumatta.