Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Erimielinen eduskunnan lakivaliokunta esittää hienoisia tiukennuksia sakon muuntorangaistusta koskevaan hallituksen esitykseen

Lakivaliokunta julkaisi 1.2.2019 sakon muuntorangaistuksen määräämistä koskevan sääntelyn muuttamisesta mietintönsä, jossa se esittää pieniä tiukennuksia hallituksen esitykseen.

Kaupan liiton jäsenyritysten Venäjä-näkymät edelleen positiiviset, pakoteuhat ja poliittinen tilanne heikentävät ennustettavuutta

Venäjän metropoleissa vähittäiskauppa on kehittynyt positiivisesti viime kesän jälkeen. Vaikka venäläisten ostovoima on ollut loivassa laskussa, kuluttajat panostavat entistä enemmän arjen luksukseen; esimerkiksi laadukkaaseen kotiruokaan ja kotimaan matkailuun varsinkin, jos varat eivät riitä investoimaan arvokkaampiin kestokulutushyödykkeisiin kuten autoihin tai asuntoihin.

Komissiolta verkkokauppaa koskevia arvonlisäveroehdotuksia

Komissio antoi joulukuun lopulla kaksi lainsäädäntöpakettia koskien verkkokauppojen arvonlisäverotusta. Ensimmäisessä ehdotetaan tarkennuksia markkinapaikkojen – kuten Ebayn, Aliexpressin ja Amazonin – verovelvollisuuteen. Toisessa paketissa ehdotetaan uusia välineitä verkkokauppaan liittyvien arvonlisäveropetosten torjuntaan. Kaupan liitto antoi kummastakin ehdotuksesta lausunnot valtiovarainministeriölle.

Haku Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle on auki

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaa ollaan päivittämässä parhaillaan.

KKV selvitti kuluttajien matkapuhelinongelmia – myyjiä kehotetaan varmistamaan menettelytapojen lainmukaisuus

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo selvittäneensä kuluttajien matkapuhelimiin liittyviä ongelmia, jotka koskevat tyypillisesti puhelimeen tulleita vikoja ja niiden selvittelyä. Kuluttaja-asiamies on lähettänyt selvityksen matkapuhelimien myyjille ja kehottanut myyjiä varmistamaan, että niiden menettelytavat vastaavat lainsäädännössä asetettuja vaatimuksia.

Itä-Uudenmaan poliisi: Kodinkoneliikkeissä liikkuu väärennettyjen hintalappujen tehtailijoita

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi miestä, jotka ovat vilpillisesti ostaneet arvokkaita tuotteita kodinkoneliikkeistä ympäri Suomea itse väärentämillään hintalapuilla.

Muista jäsenetu: Vakuuta yrityksesi tietosuoja- ja kyberriskit

Vakuutusmeklariyhtiö Marsh on tehnyt sopimuksen Kaupan liiton kanssa kybervakuutuksen tarjoamisesta jäsenyrityksille. Kaupan liiton jäsenille tarjottava kybervakuutus on vakuutusmarkkinoilla valmiiksi Marshin kilpailuttama ryhmäratkaisu.