Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Alalle tulo ja työllistymismahdollisuudet nuorisoviestinnän fokuksessa

Kaupan liitto on panostanut kevään aikana nuoriso- ja alalletuloviestintään ja tehnyt yhteistyötä nuorten työllistymismahdollisuuksien parantamisessa. Kaupan alan teemakuukausi käynnistyy Kun koulu loppuu -nuorisosivustolla 1.3.

Jäsenyritys: Hyödynnä kuntien jätelaitosten vaarallisia jätteitä koskevaa kampanjamateriaalia 15.4. alkaen

Kuntien jätelaitokset kampanjoivat vaarallisten jätteiden kierrätyksen tehostamiseksi. Aihetta pidetään esillä niin mediassa, koululaiskilpailuissa, asiakaslehdissä kuin erilaisissa tapahtumissakin. Viikoilla 16–17 on laajemman valtakunnallisen näkyvyyden vuoro, ja tällöin painotetaan vaarallisten jätteiden oikeaa käsittelyä. Kaupat voivat halutessaan hyödyntää kampanjamateriaalia omassa viestinnässään 15.4. alkaen ja tuoda tärkeää asiaa esiin.

Uusia keinoja suojaamaan EU-alueen kuluttajia kohtuuttomilta palvelumaksuilta

Euroopan parlamentti hyväksyi 14.2.2019 mietinnön, jossa esitetään, että unionissa muutetaan asetuksella eräitä rajat ylittävistä maksuista ja valuutan muuntamisesta perittäviä palvelumaksuja.

Kauppa on mukana apteekkijärjestelmän kehitystyössä

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut muistion apteekkijärjestelmän kehittämisen pohjaksi. Työ jatkuu kevään aikana workshopeilla, joihin eri sidosryhmät – myös Kaupan liitto – osallistuvat pohtimaan järjestelmän kehittämispolkuja. Nykyinen, joustamaton ja kuluttajille kallis lääkejakelujärjestelmä vaatii Kaupan liiton mielestä nopeaa uudistamista.

Europarlamenttivaalit lähestyvät – vaalikiertue käynnistyy 21.3.

Kaupan liitto on mukana Eurooppalainen Suomi ry:n järjestämällä vaalikiertueella, joka kiertää eri puolilla Suomea maaliskuun lopulta aina vaalipäivään 26.5. asti. Kaupan liiton kannat ja ratkaisuehdotukset julkistetaan viikolla 10.

Delinguan kielikoulutuksia edullisemmin Kaupan liiton jäsenille

Delingua Oy tarjoaa Kaupan liiton jäsenyrityksille ja -liitoille työelämän kielikoulutuksia jäsenhinnoilla vuonna 2019. Myös räätälöityjä koulutuksia on saatavilla.

Mitä puolueet ovat tähän mennessä luvanneet kaupalle?

Vaalitaistelu kiihtyy, ja puolueet alkavat pikkuhiljaa julkaisemaan vaaliteesejään. Monta hyvää ja kaunista lupausta on odotettavissa tulevien kuukausien aikana, mutta löytyykö noista lupauksista mitään kaupalle – tai ylipäänsä palvelualalle?