Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Verkkopalveluiden pankkitunnistuksen tietoturvavaatimukset muuttuvat 1.10.

Verkkopalveluiden pankkitunnistuksen tietoturvavaatimukset tiukentuvat lokakuun 2019 alusta lähtien. Palveluiden pikainen päivitystarve koskee verkkopalvelujen tarjoajia sekä toimijoita, jotka tarjoavat verkkopalveluille alihankintana ohjelmisto-, kehittämis- ja ylläpitopalveluja. Muutoksilla ei ole vaikutusta itse pankkitunnuksien käyttäjiin.

Koneiden maahantuojien osaamista pyritään lisäämään

Kuluvan vuoden aikana toteutetaan valtakunnallinen markkinavalvontahanke, jonka tavoitteena on lisätä maahantuojien ja jakelijoiden omaa osaamista koneiden maahantuontiin liittyvissä asioissa. Hankkeeseen liittyvät tarkastukset ovat käynnissä.

Asianmukainen huolellisuus liiketoiminnassa – OECD:n ohjeet

OECD:n asianmukaisen huolellisuuden ohjeet vastuulliseen liiketoimintaan -julkaisua esiteltiin TEM:n ja UM:n järjestämässä tilaisuudessa 12. maaliskuuta. Ohjeet on tarkoitettu kaikille yrityksille koosta, toimialasta ja sijainnista riippumatta.

Kaupan liiton toimintakertomus sekä tuloslaskelma ja tase 2018

Kaupan liiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 4. maaliskuuta liiton toimintakertomuksen. Samoin se vahvisti liiton tuloslaskelman ja taseen viime vuodelta.

Alalle tulo ja työllistymismahdollisuudet nuorisoviestinnän fokuksessa

Kaupan liitto on panostanut kevään aikana nuoriso- ja alalletuloviestintään ja tehnyt yhteistyötä nuorten työllistymismahdollisuuksien parantamisessa. Kaupan alan teemakuukausi käynnistyy Kun koulu loppuu -nuorisosivustolla 1.3.

Jäsenyritys: Hyödynnä kuntien jätelaitosten vaarallisia jätteitä koskevaa kampanjamateriaalia 15.4. alkaen

Kuntien jätelaitokset kampanjoivat vaarallisten jätteiden kierrätyksen tehostamiseksi. Aihetta pidetään esillä niin mediassa, koululaiskilpailuissa, asiakaslehdissä kuin erilaisissa tapahtumissakin. Viikoilla 16–17 on laajemman valtakunnallisen näkyvyyden vuoro, ja tällöin painotetaan vaarallisten jätteiden oikeaa käsittelyä. Kaupat voivat halutessaan hyödyntää kampanjamateriaalia omassa viestinnässään 15.4. alkaen ja tuoda tärkeää asiaa esiin.

Uusia keinoja suojaamaan EU-alueen kuluttajia kohtuuttomilta palvelumaksuilta

Euroopan parlamentti hyväksyi 14.2.2019 mietinnön, jossa esitetään, että unionissa muutetaan asetuksella eräitä rajat ylittävistä maksuista ja valuutan muuntamisesta perittäviä palvelumaksuja.