Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Komissiolta verkkokauppaa koskevia arvonlisäveroehdotuksia

Komissio antoi joulukuun lopulla kaksi lainsäädäntöpakettia koskien verkkokauppojen arvonlisäverotusta. Ensimmäisessä ehdotetaan tarkennuksia markkinapaikkojen – kuten Ebayn, Aliexpressin ja Amazonin – verovelvollisuuteen. Toisessa paketissa ehdotetaan uusia välineitä verkkokauppaan liittyvien arvonlisäveropetosten torjuntaan. Kaupan liitto antoi kummastakin ehdotuksesta lausunnot valtiovarainministeriölle.

Haku Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle on auki

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaa ollaan päivittämässä parhaillaan.

KKV selvitti kuluttajien matkapuhelinongelmia – myyjiä kehotetaan varmistamaan menettelytapojen lainmukaisuus

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo selvittäneensä kuluttajien matkapuhelimiin liittyviä ongelmia, jotka koskevat tyypillisesti puhelimeen tulleita vikoja ja niiden selvittelyä. Kuluttaja-asiamies on lähettänyt selvityksen matkapuhelimien myyjille ja kehottanut myyjiä varmistamaan, että niiden menettelytavat vastaavat lainsäädännössä asetettuja vaatimuksia.

Itä-Uudenmaan poliisi: Kodinkoneliikkeissä liikkuu väärennettyjen hintalappujen tehtailijoita

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi miestä, jotka ovat vilpillisesti ostaneet arvokkaita tuotteita kodinkoneliikkeistä ympäri Suomea itse väärentämillään hintalapuilla.

Muista jäsenetu: Vakuuta yrityksesi tietosuoja- ja kyberriskit

Vakuutusmeklariyhtiö Marsh on tehnyt sopimuksen Kaupan liiton kanssa kybervakuutuksen tarjoamisesta jäsenyrityksille. Kaupan liiton jäsenille tarjottava kybervakuutus on vakuutusmarkkinoilla valmiiksi Marshin kilpailuttama ryhmäratkaisu.

Ylen ilovemuovi-kampanja ja -kiertue 25.3.−4.5.2019

Yle toteuttaa keväällä kaikilla kanavillaan, kaikissa produktioissaan ja kaikille yleisöille muoveja koskevan kampanjan, joka huipentuu huhtikuun lopun kierrätyskaravaaniin. Kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta muovin kierrätyksen mallimaa. Päälinja on, että ketään ei syyllistetä eikä mitään toimijaa mainosteta vaan pyritään varmistamaan, että oikea muovi päätyy oikeaan paikkaan.

Kaikilla on mielipide kaupasta, mutta tiedetäänkö siitä riittävästi?

Kaupan liiton johtajat ja asiantuntijat ovat tavanneet syksyn aikana kymmeniä, jos ei jo satoja, päättäviä poliitikkoja ja virkamiehiä ensi kevään eduskuntavaaleihin liittyen. Kaupan liiton hallitusohjelmatavoitteet ovat saaneet laajaa hyväksyntää puoluekannoista riippumatta.