Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Nuorten rekrytointipäivä Helsingissä marraskuussa

Uudenmaan TE-toimisto järjestää marraskuussa nuorten rekrytointitapahtuman, jossa pääkaupunkiseudun nuorilla ja työnantajilla on tilaisuus löytää toisensa. Tilaisuuteen odotetaan tuhansia nuoria.

Vähittäiskaupan suuryksiköiden kaavoitusopas julkaistu

Ympäristöministeriö on julkaissut oppaan vähittäiskaupan suuryksikköjen kaavoituksesta. Uudessa oppaassa käsitellään reilut kaksi vuotta sitten voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain muutoksia.

Suoraveloitus päättyy tammikuussa

Suoraveloitus päättyy tammikuun lopussa. Kotimaista suoraveloitusta ei voi tämän jälkeen enää käyttää laskutukseen tai laskunmaksuun. Suoraveloituksen korvaa ensisijaisesti e-lasku.

Opi, keskustele ja jaa tekojasi Kaupan alan vastuukartalla

Kaupan alalla tehdään paljon työtä vastuullisuuden eteen. Kokonaiskuvaa teoista on kuitenkin vaikea saada. Kaupan liitto on ensimmäisenä Suomessa ryhtynyt kokoamaan toimialakohtaista yritysvastuutietoa. Jäsenyrityksille tarjoamamme uusi vastuutyökalu Kaupan alan vastuukartta on väline vastuutekojen tunnistamiseen ja jakamiseen.

Elintarvikeketjun hyvän kauppatavan periaatteet toimivat mallina muulle vähittäiskaupalle

Elintarvikeketjun läpinäkyvyyden lisäämiseksi laaditut hyvän kauppatavan periaatteet on otettu käyttöön Euroopassa. Mukana on lähes kaikki suomalaiset päivittäistavarakaupat. Onnistuessaan järjestelmä saatetaan ottaa käyttöön myös muilla vähittäiskaupan aloilla.

Katsaus WTO-jäsen Venäjälle sekä EU:n ja USA:n kauppasopimusneuvotteluihin

Venäjän talouskasvu hiipuu. Mitä se merkitsee suomalaiselle kaupalle? Entä mitä voidaan odottaa, jos EU:n ja Yhdysvaltojen välistä kauppaa vapautetaan? Kaupan liiton asiantuntija Hannu Kyyhkynen valottaa kauppapolitiikan ajankohtaisia aiheita.

Tietoa EU:n tuoteturvallisuus- ja markkinavalvonta-asetusten etenemisestä

Euroopan komissio antoi ehdotuksen asetukseksi kulutustavaroiden turvallisuudesta ja markkinavalvonnasta viime helmikuussa. Asetusehdotukset ovat olleet lausunnoilla Suomessa jo keväällä, jolloin Kaupan liitto antoi lausuntonsa asiasta työ- ja elinkeinoministeriölle.