Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Venäjän tulli aikoo muuttaa TIR-kuljetusten kohtelua

Venäjän tulli on ilmoittanut keskeyttävänsä TIR-menettelyn syyskuun puolessä välissä. TIR-tunnuksella merkityt rekat ovat tähän asti päässeet tullin läpi muita helpommin.

Satamakuljetusten kehittämiseksi tehtävään selvitykseen voi vastata syyskuun alkuun asti

Suomen satamakuljetusten ja liikenneverkon kehittämiseksi tehtävän kyselyn vastausaikaa on jatkettu syyskuun alkuun. Kyselyssä selvitetään satamakuljetusten tavaravirtoja, toimintaympäristöä ja kehittämistarpeita.

Uusi maksupalveludirektiivi ja maksutapahtumien siirtohintoja koskeva asetusehdotus

Euroopan komissio hyväksyi heinäkuun lopulla uuden maksupalveludirektiivin ja asetusehdotuksen korttimaksujen siirtohintojen enimmäismäärästä. Toteutuessaan lainsäädäntöpaketti ei kuitenkaan toisi Suomeen merkittäviä kustannussäästöjä.

Nuorten työllistymistä edistävä Haavi-hanke saa jatkoa

Kaupan ala on ollut aktiivisesti mukana nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi luodussa Haavi-hankkeessa. Itä-Helsingin alueen nuorille kohdistettu hanke on ollut menestys, ja se saa nyt jatkoa. Tulevaisuudessa hanke laajenee mahdollisesti koko Uudenmaan alueelle.

Tavaroiden ja palveluiden hinnat ilmoitettava selkeästi

Tavaroiden ja palveluiden hintojen ilmoittamiseen tulee muutoksia. Myös jatkossa hinnat on edelleen ilmoitettava selkeästi ja helposti havaittavasti. Kuitenkin esimerkiksi lehti- ja tv-mainonnassa hintaa ei välttämättä tarvitse olla.

Kaupan alan energiatehokkuutta parantamassa jo yli 2 000 toimipaikkaa

Kaupan alan yritykset ovat lähteneet aktiivisesti mukaan ilmastotalkoisiin. Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen on kaupan alalla allekirjoittanut jo 12 yritystä.

Kansainvälistymis- ja kaupanestekyselystä eväitä kauppapolitiikkaan

Ulkoasiainministeriön kansainvälistymis- ja kaupanestekysely on julkaistu. Selvityksen mukaan esteiden määrä on lisääntynyt, ja noin kolmannes kohdatuista esteistä liittyy Venäjän-kauppaan. Selvityksessä saatuja vastauksia aiotaan hyödyntää esimerkiksi EU:n vapaakauppaneuvotteluissa.