Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


WTO-jäsenyys vahvistaa Venäjän merkitystä suomalaiselle kaupalle

Kansainvälisen talouskriisin ja Euroopan velkakriisin uhatessa kauppa hakee kasvua Venäjältä. Kaupan liiton tekemän Ulkomaankaupan esteet -jäsenkyselyn mukaan Venäjän kaupan ennustettavuus ja pelisääntöjen yhdenmukaistuminen luo uusia edellytyksiä investointien ja kaupan kasvulle. Myös tullitariffien lasku tukee kaupan kasvumahdollisuuksia.

Pankkien toiminnassa häiriöitä mahdollisten työtaisteluiden aikana

Pankkialaa uhkaavien lakon ja työsulun vuoksi pankkien toiminnassa voi olla häiriöitä keskiviikosta 23.11. alkaen. Kaupoille ongelmia aiheuttavat esimerkiksi katevarmennuksissa esiintyvät häiriöt, jotka voivat vaikeuttaa maksamista.

Kilpailulaki muuttuu

Kilpailulakia on uudistettu. Uusi laki astui voimaan marraskuun alussa. Keskeisimmät muutokset liittyvät seuraamusjärjestelmään, yrityskauppavalvontaan, kilpailuasioiden käsittelyssä noudatettavaan menettelyyn sekä vahingonkorvaukseen.

Maksamisen siirtymäaika SEPAan päättyy – viimehetken muistilista

Maksamisen siirtymäaika SEPAan päättyy lokakuun lopussa. 1.11.2011 alkaen pankit eivät enää vastaanota kotimaisessa muodossa olevia yritysten maksuaineistoja eivätkä hyväksy kotimaisia tilinumeroita. Lue, mitä yrityksissä tulee muistaa, jotta maksut kulkevat sujuvasti myös siirtymäajan jälkeen.

Siirtymäaika SEPAan päättyy lokakuussa - Tarkista, että yrityksessäsi on tehty tarvittavat muutokset

Maksamisen siirtymäaika SEPAan päättyy lokakuun lopussa. Marraskuun alusta alkaen pankit eivät enää vastaanota kotimaisessa muodossa olevia yritysten maksuaineistoja eivätkä hyväksy kotimaisia tilinumeroita.

Uusi kuluttajaturvallisuuslaki selkiyttää sääntelyä

Ensi vuoden alussa astuu voimaan uusi kuluttajaturvallisuuslaki, jolla pyritään selkiyttämään kuluttajaturvallisuussääntelyä. Lain yleisiin periaatteisiin ja lähtökohtiin ei tule muutoksia, mutta jatkossa tulli voi tutkia myös EU-alueen tavaroiden turvallisuutta.

Kodinkoneiden markkinoinnissa ilmoitettava tuotteen energiatehokkuusluokka

Kodinkonemainoksissa on heinäkuusta eteenpäin ilmoitettava tuotteen energiatehokkuusluokka. Jatkossa energiamerkintä laajenee ainakin televisioiden markkinointiin.

Aalto-yliopisto kouluttaa kaupan johtajia