Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Esiselvitys ulkomaisen etäkaupan vaikutuksista

Kaupan liitto, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö ja Tuote- ja palvelukaupan yhdistys ETU ry tilasivat alkuvuonna KPMG Oy Ab:lta esiselvityksen ulkomaisen etäkaupan vaikutuksista Suomell...

Kaupan liitto kutsuttu jäseneksi kansallista muovitiekarttaa valmistelevaan yhteistyöryhmään

Ympäristöministeriö asetti 23.3.2018 yhteistyöryhmän kansallista muovitiekartan valmistelua varten. Ryhmän toimikausi on lyhyt, 1.4−14.9.2018, ja tehtävänanto laaja. Ryhmän tehtävänä on tarkastella muoveihin liittyviä haasteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia sekä määritellä ja priorisoida lyhyen ja pidemmän aikavälin toimet niihin vastaamiseksi.

Ecommerce Europe: Verkkokauppa on jatkanut kaksinumeroista kasvuaan Euroopassa

Ecommercen heinäkuussa julkaiseman raportin mukaan eurooppalaisen verkkokaupan liikevaihdon ennustetaan kasvavan jopa 13 % viime vuodesta. Raportti ennustaa liikevaihdon yltävän tänä vuonna jopa 602 miljardiin euroon. Kasvu kuitenkin vaihtelee voimakkaasti Euroopan maiden välillä.

Kaupan yrityksiä muistutetaan velvollisuuksista palavien nesteiden ja kaasujen myymäläsäilytyksessä

Kaupan liiton jäsenyrityksiltään saaman tiedon mukaan kentällä on yhä epätietoisuutta tietyistä käytännön vaatimuksista koskien erityisesti paloturvakaapeille asetettuja vaatimuksia ja valuma-altaiden käyttöä. Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston, Tukesin ja Kaupan liiton edustajat tapasivat 18.6.2018 kokouksessa, jossa tilanteeseen saatiin selvennyksiä.

Tulkinnat tarkentumassa palavien nesteiden ja kaasujen myymäläsäilytystä koskevista vaatimuksista

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto on tiedotteessaan 15.2.2018 muistuttanut kaupan alan toiminnanharjoittajia velvollisuuksista palavien nesteiden ja kaasujen myymäläsäilytyksessä.

Päivitä tietosi kemikaalilainsäädännöstä!

Koskeeko kemikaalilainsäädäntö yritystäni? Kyllä! Kemikaalilainsäädäntö koskee nykypäivänä jollakin tavalla kaikkia kaupan alan yrityksiä.

Ohjeet henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteen laatimiseen

Kaupan liitto on laatinut jäsenilleen ohjeet henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteen laatimiseen