Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Tilanne sokeriverotyöryhmässä

Kaupan liiton vero- ja talouspoliittisen valiokunnan ja Päivittäistavarayhdistyksen edustajat kävivät maanantaina 3.12. tiedustelemassa sokeriverotyöryhmän työn tilannetta ja kertomassa kaupan huolia asiasta. Työryhmän määräaikaa on jatkettu tammikuulle, jolloin lopullinen raportti valmistuu.

Loppiaisen poikkeusluvat kauppojen aukioloon

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet poikkeuslupia kaupoille loppiaisaukioloon. Lupia on myönnetty sekä kokonaisille maakunnille että yksittäisille kaupungeille.

Uudet arvonlisäveroprosentit 1.1.2013

Arvonlisäverokannat nousevat prosenttiyksiköllä vuoden alussa. Yleinen arvonlisävero nousee 24 prosenttiin, elintarvikkeiden 14 prosenttiin ja kirjojen sekä lääkkeiden 10 prosenttiin.

Venäjä kiinnostaa suomalaisyrityksiä

Venäjä on suomalaisyrityksiä eniten kiinnostava ulkomaa. Venäjällä yritykset kuitenkin kohtaavat myös eniten kaupan ja investointien esteitä, minkä takia Venäjän markkinat koetaan myös veikeimmiksi. Tämä kävi ilmi suomalaisyrityksille suunnatussa kansainvälistymistavoitteita ja kaupanesteitä kartoittavassa selvityksessä.

Puutuotteita maahantuovien ja myyvien varmistettava puun alkuperä

Puutavaralla ja puutuotteilla kauppaa käyvien on jatkossa pidettävä kirjaa toimittajistaan ja asiakkaistaan puun alkuperän jäljittämiseksi. Maaliskuussa aletaan soveltaa EU:n puutavara-asetusta, jolla halutaan estää laittoman puutavaran ja siitä jalostettujen tuotteiden käyttö. Suomessa asetuksen noudattamista valvoo Maaseutuvirasto.

Kaupan liiton Venäjän kaupan ryhmä loi kontakteja Jekaterinburgissa

Kaupan liiton Venäjän kaupan ryhmä vieraili lokakuun lopussa Jekaterinburgissa. Vierailun aikana luotiin onnistuneesti uusia viranomaiskontakteja sekä tutustuttiin alueen talouselämään ja infrastruktuuriin.

Kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteiden ja kemikaali-ilmoitusten oltava jatkossa uuden EU-asetuksen mukaisia

Aineiden ja seosten valmistajilta, maahantuojilta ja jakelijoilta vaadittavaan käyttöturvallisuustiedotteeseen tulee muutoksia. Ensi kuun alusta alkaen siirtymäaika päättyy, ja kaikkien kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteiden pitää olla uuden EU-asetuksen mukaisia.