Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Kuitinantovelvollisuus käteiskaupassa tulossa pakolliseksi

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistelemassa lakia kuitinantovelvollisuudesta käteiskaupassa. Lain tarkoituksena on torjua harmaata taloutta vähentämällä elinkeinonharjoittajan mahdollisuutta jättää käteismaksuna saatuja tuloja merkitsemättä kirjanpitoon ja edistämällä ostajan mahdollisuutta havaita tällaista myyntiä.

Suunniteltu sokerivero lisäisi kaupan hallinnollisia kustannuksia

Kaupan liitto on antanut lausunnon sokeriveroa selvittelevän työryhmän väliraportista. Liiton mukaan ehdotetut sokeriveromallit lisäisivät kaupan hallinnollisia kustannuksia merkittävästi ja olisivat nykyistä makeisveroa vaikeampia hallita ja valvoa.

Kaupan liitto tutkii jälleen venäläisten ostosmatkailua

Venäläismatkailijoiden merkitys suomalaiselle kaupalle kasvaa vuosi vuodelta. Kaupan liitto on vahvasti mukana selvittämässä, miten venäläisten matkailu Suomeen kehittyy. Liiton omassa tutkimuksessa selvitetään venäläisten ostosmatkailua. Lisäksi olemme mukana rahoittamassa viisumivapauden vaikutusten tutkimusta.

Ohje markettien kylmälaitteiden lämpöenergian hyödyntämiseen julkaistu

Kauppojen kylmäjärjestelmät ja -laitteet tuottavat kylmän lisäksi myös lämpöä. Kaupan liitto kannustaa päivittäistavarakauppoja hyödyntämään kylmälaitteiden tuottaman lämpöenergian, sillä energiansäästön lisäksi myös rahalliset säästöt ovat merkittäviä. Vasta julkaistun ohjeen avulla sekä pienet että suuret kaupat voivat arvioida erilaisilla lämmön talteenoton ratkaisuilla syntyvän säästön.

Tekesin Serve-ohjelmasta rahoitusta kaupan kehityshankkeisiin

Tekesin palveluliiketoiminnan edelläkävijöille suunnatusta Serve-ohjelmasta voi edelleen hakea rahoitusta kaupan alan kehittämiseen. Rahoitusta voi saada isoihin liiketoiminnan kehittämishankkeisiin. Ohjelma kestää vuoteen 2013 asti.

Vanhat sähkölaitteet otettava vastaan kaupassa uuden vastaavan laitteen oston yhteydessä

Toukokuun alussa voimaan astunut uusi jätelaki tuo muutoksia sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuuseen. Ensi vuonna kuluttajien on voitava palauttaa vanha sähkölaite samaan kauppaan, josta ostavat uuden.

Kaupan vuosi 2011 – Kaupan liiton vuosikatsaus ilmestynyt

Kaupan liiton viime vuotta luotaava vuosikatsaus on ilmestynyt. Kaupan vuosi 2011 -katsauksessa valotetaan alaa viime vuonna koskettaneita merkittäviä kysymyksiä ja tapahtumia.

Kaupan liiton kautta kontakteja ulkomaille