Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Kaupan liiton kautta kontakteja ulkomaille

Kaupan liitto teki viime vuoden lopulla jäsenkyselyn ulkomaan kaupan esteistä. Selvityksessä nousi voimakkaasti esiin kasvanut kiinnostus kehittyvien maiden markkinoista. Liiton kauppapoliittinen valiokunta onkin nyt ryhtynyt aktiivisesti seuraamaan Kiinan markkinoita ja luomaan uusia viranomaiskontakteja.

Nuorille välitetään tietoa kaupan alasta ja uramahdollisuuksista

Kaupan liitto on tänäkin vuonna mukana Elinkeinoelämän nuoriso-ohjelmassa. Ohjelman kautta nuorille välitetään tietoa kaupan alasta sekä sen osaamistarpeista ja uramahdollisuuksista. Tavoitteena on myös rakentaa siltoja työelämään.

Yrityksille koottu tietopaketti verkkolaskutuksesta

Elinkeinoelämän ja julkishallinnon organisaatiot haluavat kannustaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä päästämään irti paperilaskusta. Verkkolaskutukseen siirtymisen helpottamiseksi on koottu tietopaketti, jonka tavoitteena on tehdä muutoksesta yrittäjälle mahdollisimman vaivaton.

Loppiaisena poikkeuslupia kauppojen aukioloon

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet poikkeuslupia kauppojen loppiaisaukioloon. Lupia on myönnetty sekä kokonaisille maakunnille että yksittäisille kaupungeille.

WTO-jäsenyys vahvistaa Venäjän merkitystä suomalaiselle kaupalle

Kansainvälisen talouskriisin ja Euroopan velkakriisin uhatessa kauppa hakee kasvua Venäjältä. Kaupan liiton tekemän Ulkomaankaupan esteet -jäsenkyselyn mukaan Venäjän kaupan ennustettavuus ja pelisääntöjen yhdenmukaistuminen luo uusia edellytyksiä investointien ja kaupan kasvulle. Myös tullitariffien lasku tukee kaupan kasvumahdollisuuksia.

Pankkien toiminnassa häiriöitä mahdollisten työtaisteluiden aikana

Pankkialaa uhkaavien lakon ja työsulun vuoksi pankkien toiminnassa voi olla häiriöitä keskiviikosta 23.11. alkaen. Kaupoille ongelmia aiheuttavat esimerkiksi katevarmennuksissa esiintyvät häiriöt, jotka voivat vaikeuttaa maksamista.

Kilpailulaki muuttuu

Kilpailulakia on uudistettu. Uusi laki astui voimaan marraskuun alussa. Keskeisimmät muutokset liittyvät seuraamusjärjestelmään, yrityskauppavalvontaan, kilpailuasioiden käsittelyssä noudatettavaan menettelyyn sekä vahingonkorvaukseen.