Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Kauppakeskusten turvallisuutta halutaan parantaa

Suurten monitoimitilojen, kuten kauppakeskusten, turvallisuutta halutaan parantaa. Monitoimitilojen turvallisuutta pohtinut työryhmä ehdottaa muun muassa, että tiloihin tulisi nimetä turvallisuudesta vastaava henkilö. Lisäksi turvallisuusjohtamista tulisi kehittää.

Verkkokauppojen tietoturvassa puutteita

Verkkokauppaohjelmistoista on löytynyt puutteellisesta syötteentarkistuksesta johtuvia ongelmia. Ohjelmistoissa olleen virheen takia verkkokauppoja on onnistuttu huijaamaan niin, että ostoksia on pystytty tekemään ilman, että maksu siirtyy verkkopankista kauppiaalle.

Kaupan liiton kauppapolitiikan tavoitteena sujuva ulkomaankauppa

Kaupan liitto on linjannut kauppapolitiikan tavoitteensa. Tavoitteena on muun muassa erilaisten kilpailua vääristävien tukien poistaminen ja tasapuolistaa EU:n lainsäädäntöä siten, että olosuhteet olisivat yrityksille samat riippumatta sijaintimaasta.

Kaupan yhteiskuntavastuukysymyksistä yhteenveto

Kaupan liiton ympäristövaliokunta on julkaissut jäsenyritysten tueksi yhteenvedon kaupan yhteiskuntavastuukysymyksistä. Yhteenvedosta löytyvät vastaukset yleisimpiin kaupoille esitettyihin kysymyksiin.

Kaupan ympäristömerkintälinjaus päivitetty

Markkinoilla olevat useat eri ympäristömerkit hämmentävät kuluttajia. Kaupan liiton ympäristövaliokunnan mielestä tavoitteena tulisikin olla yksi virallinen eurooppalainen ympäristömerkki.

Yhden ja kahden sentin kolikot käyvät maksuvälineenä myös Suomessa

Ulkomailta saaduilla yhden ja kahden sentin kolikoilla voi maksaa myös Suomessa. Yritys voi kuitenkin kieltäytyä ottamasta niitä vastaan, kunhan ilmoittaa asiasta selvästi.

Kameravalvonnan käyttöön opas

Kameravalvonnan käyttöä varten on laadittu opas, jolla pyritään ohjaamaan valvontakameroiden lainmukaista ja turvallista käyttöä. Kaupan liitossa selkeät ohjeet nähdään tervetulleena kehityksenä, sillä tekniikan kehittymisestä huolimatta Suomessa ei ole kameravalvontaa koskevaa erityislakia, joka säätelisi yksityiskohtaisesti valvontaa.