Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Työmarkkinajärjestöt edistävät työpaikalla tapahtuvaa oppimista yhteisellä suosituksella

Työmarkkinajärjestöt haluavat edistää työpaikoilla oppimista. AKAVA, STTK, SAK ja EK ovat sopineet suosituksesta työpaikoilla tapahtuvan oppimisen edistämiseksi. Suosituksen taustalla ovat kansainvälisen kilpailun kiristyminen, taloudelliset suhdanteet ja työpaikoilla oppimisen merkittävä lisääntyminen.

SEPA-suoraveloitus otettiin käyttöön marraskuussa

Suomalaisilta pankkitileiltä on ollut mahdollista veloittaa maksuja SEPA-suoraveloituksina marraskuun alusta alkaen. Muutos liittyy yhtenäisen euromaksualueen SEPAn toteuttamiseen.

Kansainvälinen viite helpottaa laskutusta

Suomalaisen viitteen rinnalle on otettu käyttöön kansainvälinen viite. Kansainvälisen viitteen (RF-viite, RF Creditor Reference) käyttöönotto mahdollistaa viitteen käytön tuomat edut myös rajat ylittävissä maksuissa erityisesti SEPA-maksujen osalta.

Kotimaisen tilinumeron voi jättää pois tilisiirtolomakkeelta 1.4.2011 alkaen

SEPA-tilisiirron käyttöönotto etenee. Kotimaisen tilinumeron voi jättää pois tilisiirtolomakkeelta 1.4.2011 alkaen. Laskuttaja voi tuolloin ottaa käyttöönsä tilisiirtolomakkeen, jossa saajan pankkiyhteystietoina on pelkästään IBAN-muotoinen tilinumero ja pankin BIC-koodi.

Kaupan liitto pettyi Luottokunnan perimiin korttimaksuihin

Kaupan liitto on pettynyt Luottokunnan debit-maksukorteista perimiin kauppiaishintoihin. Luottokunta on ilmoittanut uudistavansa Visa- ja MasterCard-maksukorttien kauppiashinnoitteluaan.

Hyvä esimiestyö on nuorille tärkeää

Hyvä esimiestyö on nuorten mielestä yksi tärkeimmistä työhön liittyvistä seikoista. Sen edelle menevät vain mielenkiintoiset työtehtävät ja mukavat työkaverit, mutta esimerkiksi korkea palkka tai uralla etenemismahdollisuudet ovat vähemmän tärkeitä. Tämä käy ilmi T-median ja Taloudellisen tiedotustoimiston nuorten työelämänäkemyksiä kartoittaneesta tutkimuksesta.

Kuluttajatutkimuskeskuksen Turvallinen kauppa -tutkimus havainnoi päivittäistavaramyymälöitä

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan päivittäistavaramyymälöissä suhtaudutaan vakavasti turvallisuusasioihin. Useimmissa myymälöissä on myös miellyttävää asioida, mikä lisää kuluttajien turvallisuuden tunnetta. Parannettavaakin kauppojen turvallisuudessa kuitenkin löytyy.