Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Euromaksualueeseen siirtyminen käynnissä – SEPA-tietoa

Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan (Single Euro Payments Area) siirtyminen on käynnissä. SEPA koskee tilisiirtoja, suoraveloitusta ja korttimaksamista. SEPA edellyttää yrityksiltä mm. uudistuksia taloushallintoon ja maksuliikenteen järjestelmiin.

Maksupalvelulaki mahdollistaa korttimaksamisen kustannusten perimisen asiakkailta tai antaa alennusta tietyn maksuvälineen käytöstä

Toukokuun alussa voimaan tullut maksupalvelulaki mahdollistaa kaupan yrityksille periä asiakkailta korttimaksamisen kustannukset tai antaa alennusta tietyn maksuvälineen käytöstä. Jos maksu peritään a...

SEPA-opas kauppiaalle ilmestynyt

Sirun ja tunnusluvun käyttö korttimaksamisessa on lisääntynyt vauhdilla, kun EU-alueelle muodostettiin SEPA eli yhtenäinen euromaksualue. Finanssialan Keskusliitto on yhteistyössä Kaupan liiton kanssa julkaissut oppaan kauppiaille, jossa kerrotaan, mitä asioita sirukorttimaksamisessa on otettava huomioon.

SEPA muuttaa maksamista

Muutokset liittyvät yhtenäisen euromaksualueen eli SEPAn (Single Euro Payments Area) käyttöönottoon. Yhtenäiseen euromaksualueeseen siirtyminen tuo kolme muutosta maksamiseen eli tilisiirtoihin, korttimaksuihin ja suoraveloituksiin. Aikaisemmin maksamisessa käytetyt kansalliset standardit korvautuvat uusilla vuoden loppuun mennessä. SEPAn siirtymäkausi kestää vuoden 2010 loppuun, johon mennessä välttämättömät muutokset tulee olla tehty yrityksissä. Tämä vaatii yrityksiltä investointeja järjestelmiin ja osin myös laitteisiin. Muutoksiin on siis aikaa tämä vuosi.

Kaupan alan lähiesimieskoulutuskokeiluun haetaan osallistujia

Viidessä ammatillisessa oppilaitoksessa on meneillään kokeilu, joka on tarkoitettu vähittäiskaupan lähiesimiehille. Lähiesimieskoulutus alkaa Oulun seudun ammattiopistossa ja Turun ammatti-instituutissa jo maaliskuussa, muissa oppilaitoksissa myöhemmin tänä vuonna.

REACH-asetus: uusia aineita kandidaattilistalle

Kemikaalivirasto julkaisi 28.10.2008 ensimmäisen erityistä huolta aiheuttavien aineiden (Substances of Very High Concern) -listan eli ns. kandidaattilistan. Listaa täydennettiin joulukuussa 15 aineella. Listalla on nyt yhteensä 30 ainetta ja sitä tullaan jatkossa täydentämään kaksi kertaa vuodessa.

Kaupan liitto järjestää tietoiskun uusien kemikaalimääräysten vaikutuksesta kaupan alaan

Tuoko yrityksesi EU-alueelle esineitä, jotka sisältävät erityistä huolta aiheuttavaa ainetta tai ainetta, joka vapautuu esineestä käytön aikana? Tuoko yrityksesi EU-alueelle seoksia tai jälleenmyykö se muiden maahantuomia tai valmistamia seoksia? Tule kuuntelemaan ja oppimaan REACH- ja CLP-asetuksen perusteet Kaupan liiton järjestämään tilaisuuteen torstaina 11.3.2010.