Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


SEPA-opas kauppiaalle ilmestynyt

Sirun ja tunnusluvun käyttö korttimaksamisessa on lisääntynyt vauhdilla, kun EU-alueelle muodostettiin SEPA eli yhtenäinen euromaksualue. Finanssialan Keskusliitto on yhteistyössä Kaupan liiton kanssa julkaissut oppaan kauppiaille, jossa kerrotaan, mitä asioita sirukorttimaksamisessa on otettava huomioon.

SEPA muuttaa maksamista

Muutokset liittyvät yhtenäisen euromaksualueen eli SEPAn (Single Euro Payments Area) käyttöönottoon. Yhtenäiseen euromaksualueeseen siirtyminen tuo kolme muutosta maksamiseen eli tilisiirtoihin, korttimaksuihin ja suoraveloituksiin. Aikaisemmin maksamisessa käytetyt kansalliset standardit korvautuvat uusilla vuoden loppuun mennessä. SEPAn siirtymäkausi kestää vuoden 2010 loppuun, johon mennessä välttämättömät muutokset tulee olla tehty yrityksissä. Tämä vaatii yrityksiltä investointeja järjestelmiin ja osin myös laitteisiin. Muutoksiin on siis aikaa tämä vuosi.

Kaupan alan lähiesimieskoulutuskokeiluun haetaan osallistujia

Viidessä ammatillisessa oppilaitoksessa on meneillään kokeilu, joka on tarkoitettu vähittäiskaupan lähiesimiehille. Lähiesimieskoulutus alkaa Oulun seudun ammattiopistossa ja Turun ammatti-instituutissa jo maaliskuussa, muissa oppilaitoksissa myöhemmin tänä vuonna.

REACH-asetus: uusia aineita kandidaattilistalle

Kemikaalivirasto julkaisi 28.10.2008 ensimmäisen erityistä huolta aiheuttavien aineiden (Substances of Very High Concern) -listan eli ns. kandidaattilistan. Listaa täydennettiin joulukuussa 15 aineella. Listalla on nyt yhteensä 30 ainetta ja sitä tullaan jatkossa täydentämään kaksi kertaa vuodessa.

Kaupan liitto järjestää tietoiskun uusien kemikaalimääräysten vaikutuksesta kaupan alaan

Tuoko yrityksesi EU-alueelle esineitä, jotka sisältävät erityistä huolta aiheuttavaa ainetta tai ainetta, joka vapautuu esineestä käytön aikana? Tuoko yrityksesi EU-alueelle seoksia tai jälleenmyykö se muiden maahantuomia tai valmistamia seoksia? Tule kuuntelemaan ja oppimaan REACH- ja CLP-asetuksen perusteet Kaupan liiton järjestämään tilaisuuteen torstaina 11.3.2010.

Loisteputkien ja energiansäästölamppujen vastaanottaminen niitä myyvissä kaupoissa

Useat kaupat ottavat asiakkailtaan vastaan käytöstä poistettuja loisteputkia ja energiansäästölamppuja. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun keräystä ja kierrätystä organisoiva palveluyhtiö Elker Oy kerää nyt listaa niistä kaupoista, jotka ottavat asiakkailtaan vastaan loisteputkia ja/tai energiansäästölamppuja.

Verohallinnon päätökset: verovapaat matkakustannusten korvaukset ja luontoisetujen laskentaperusteet

Verovapaiden matkakustannusten korvauksetVerohallinto on 10.12.2009 antanut päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2010. Liitetiedostoissa ovat tiivistelmät verovapaista kustannu...