Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Sakon muuntorangaistuksen käytön laajentaminen etenee hitaasti

Oikeusministeriö valmistelee sakon muuntorangaistusta koskevia lakimuutoksia ja se pyysi sidosryhmiltään 17.8.2018 mennessä lausuntoja luonnokseensa hallituksen esitykseksi. Teknisesti kysymys on sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain 1 §:n, rikoslain 2 a luvun ja sakon täytäntöönpanosta annetun lain 28 §:n muuttamisesta. Oikeusministeriö esittää, että lakimuutokset saatettaisiin voimaan vasta, kun poliisin ja oikeushallinnon laajemmat tietojärjestelmämuutokset valmistuvat. Tämän arvioidaan tapahtuvan viimeistään vuonna 2021.

Ajankohtaisia kohtaamisia ministereiden ja muiden päättäjien kanssa

Kaupan alan ajankohtaisia kysymyksiä on viety päättäjien pöytiin monissa ministeri- ja päättäjätapaamisissa elokuussa.

Opettajankouluttajille tietoa yritysten vastuullisuustyöstä

Opettajien koulutus on tärkeää, pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavaa työtä, jossa elinkeinoelämä haluaa olla vahvasti mukana. Tämän vuoden Opettajankoulutusfoorumi ja elinkeinoelämä kumppaneina -seminaari toteutettiin Turussa teemanaan vastuullisuus työelämässä.

Kaupan viestejä Ylen TV1:ssä neljän kampanjan voimin

Yle on myöntänyt Kaupan liiton ja kumppaneiden viestintäkampanjoille näkyvyyttä TV1:ssä käynnistyneelle syyskaudelle. Kampanjavideoita voi bongata televisiosta peräti neljän viikon ajan. Tuoreinta, 10.9. käynnistyvää kampanjaa tähdittää tunnettu koomikko, ja trubaduuriyhtye Kalevauva.fi:n Omat kassit mukana -sävellys aiheuttaa korvamatoja jälleen marraskuussa.

Kuluttaja-asiamies muistuttaa yritysten tiedonantovelvollisuudesta

Kuluttaja-asiamies lähettää syyskuusta alkaen suurelle joukolle yrityksiä ohjaavan kirjeen, jossa muistutetaan yrityksen velvollisuudesta antaa kuluttajille tieto tuomioistuimen ulkopuolisesta riidanratkaisuelimestä, jonka puoleen kuluttaja voi kääntyä mahdollisessa riitatilanteessa.

Kandidaattilistalle kymmenen uutta SVHC-ainetta

Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) ylläpitämälle ns. kandidaattilistalle on kesäkuussa lisätty kymmenen uutta erityistä huolta aiheuttavaa ainetta. Tästä seuraa velvoitteita ja mahdollisesti toimenpiteitä yrityksille, jotka myyvät listattuja aineita sisältäviä kemikaaleja tai esineitä.

Esiselvitys ulkomaisen etäkaupan vaikutuksista

Kaupan liitto, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö ja Tuote- ja palvelukaupan yhdistys ETU ry tilasivat alkuvuonna KPMG Oy Ab:lta esiselvityksen ulkomaisen etäkaupan vaikutuksista Suomell...