SEPAan siirtyminen merkitsee suuria järjestelmämuutoksia pankeille. Myös yritykset joutuvat tekemään muutoksia omiin maksamisen järjestelmiinsä sekä järjestelmiin, joissa käsitellään tilinumerotietoja.

Siirtymäaika SEPA-maksuihin päättyy Suomessa lokakuun lopussa. Tämä tarkoittaa, että Suomessa toimivat pankit eivät välitä muun muassa palkkoja tai laskuja suomalaisilla tilinumeroilla ja maksuaineistoilla 31.10.2011 jälkeen.

Asiamies Matti Räisänen Kaupan liitosta sanoo, että yritysten on syytä ottaa välittömästi yhteys omaan maksujärjestelmätoimittajaan SEPA-päivitysten tekemiseksi järjestelmiin. Muutosten tekeminen vie aikansa ja järjestelmä- ja ohjelmistotoimittajien työ ruuhkautuu mitä lähemmäs lokakuun lopun takarajaa tullaan. Lisätietoja pystyy yleensä antamaan myös oma tilitoimisto ja pankki.

Yhteisen euromaksualueen SEPAn (Single Euro Payments Area) tarkoituksena on lisätä kilpailua ja tehdä rajat ylittävistä maksuista yhtä helppoja ja edullisia kuin kotimaisistakin. SEPA-alueella kaikki maksettavat maksut ovat kuin kotimaanmaksuja.