Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Palvelualojen maineindeksi on julkaistu

Palvelualojen uuden maineindeksin mukaan eri toimialojen arvostus vaihtelee paljon sukupuolen ja iän myötä. Nuorilla sukupuolten väliset erot ovat suurimmillaan. Mielikuvat alasta eivät myöskään aina...

Eurooppalaisen verkkokaupan tilaa tarkasteleva raportti julkaistu

Vuonna 2016 Euroopassa käytiin verkkokauppaa kaikkiaan 530 miljardilla eurolla, ja luvussa on kasvua 15 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kasvun myös ennustetaan jatkuvan tänä vuonna. Tämän ja paljon muuta kertoo heinäkuun lopulla julkaistu, kolmen eurooppalaisen kaupan alan organisaation koostama The European Ecommerce Report 2017 -raportti.

Kaupan näkymät: Kaupan murros vaikuttaa jo työllisyyteen

Kaupan murroksen merkit alkavat näkyä yhä voimakkaammin. Kansainvälinen ja kotimainen kilpailu, toimintojen tehostaminen, automatisaatio ja digitalisaatio muuttavat rakenteita, eikä liikevaihdon kasvu luo enää välttämättä uusia työpaikkoja.

Asiakkaat ovat digimaailmassa, entä kauppa? – Kaupan digitalisaatioselvitys julkaistu

Mikä on yritysten digitalisaation aste tällä hetkellä? Entä ovatko digitalisaation aste ja osaaminen riittävällä tasolla kansainvälisen kilpailun ja tehokkaan toiminnan kannalta? Vastauksia antaa 8.6. julkistettu Kaupan liiton digitalisaatioselvitys.

Viro houkuttelee edelleen suomalaiskuluttajia

Suomalaisten into matkustaa ostosmatkalle Viroon ei näytä laantumisen merkkejä. Suosituimpien tuliaisten kärjessä pysyttelevät alkoholi, makeiset, vaatteet ja kosmetiikka. Verkkokaupan kansainvälinen kilpailu näyttää kuitenkin haastavan myös Viron, etenkin vaate- ja kenkäostoksissa.

Uusi selvitys digitaalisesta kaupasta julkaistu

Kaupan liitto on uudistanut verkkokaupan seurantaansa. Liitto tarjoaa nyt jäsentensä käyttöön laajan Digitaalinen kauppa 2016 -selvityksen, joko luotaa kuluttajien verkko-ostoksia koti- ja ulkomailta.

Helmikuun kulutusindikaattorit julkaistu

Kaupan liiton kokoamista tuoreista kulutusindikaattoreista selviää, että kuluttajien luottamus omaan talouteen on jatkanut vahvistumistaan helmikuussa. Kuitenkin esimerkiksi viihde-elektroniikan, kodinkoneiden ja harrastus- ja urheiluvälineiden ostoaikomukset ovat romahtaneet.