Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Kaupan suhdannenäkymät jatkuvat heikkoina

Vähittäiskaupan suhdannenäkymät eivät ole oleellisesti parantuneet alkuvuodesta. Kauppiaista merkittävä osa, 43 prosenttia, katsoo oman suhdannetilanteensa olevan heikko. Vain viiden prosentin mielestä tilanne on hyvä. Elinkeinoelämän Keskusliiton kyselyn mukaan 22 prosenttia yrityksistä odottaa suhdannetilanteen huononemista loppukeväästä ja 58 prosenttia uskoo tilanteen pysyvän samanlaisena. Tämä ilmenee kaupan indikaattoreista, joiden kuukausittaisen julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.

Kaupan tilastoja

1. Kaupan indikaattorit
2. Myyntitilastot
3. Kaupan näkymät
4. Suomalaiset kuluttajat Virossa
5. Venäläiset kuluttajat Suomessa
6. Verkkokauppatilastot
7. Joulukauppa
8. Palkat
9. Muut

Vähittäiskauppa ei odota vielä käännettä

Kauppiaiden käsitys marras-tammikuun toteutuneesta myynnistä on synkähkö, vaikka joulukauppa toteutui pelättyä paremmin. Kauppiaat eivät usko myynnin kasvavan kevään aikana viime vuoteen verrattuna. Myös työllisyyden odotetaan pienentyvän. Vain kuusi prosenttia kauppiaista aikoo lisätä henkilökuntansa määrää keväällä. Tämä ja paljon muuta mielenkiintoista ilmenee Kaupan indikaattoreista, joiden julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.

Liitto aloittaa kaupan indikaattoreiden julkaisemisen

Kaupan liitto julkaisee huomenna tiistaina 2. helmikuuta ensimmäistä kertaa Kaupan indikaattorit. Kaupan alan luottamusindeksit julkaistaan parillisina kuukausina lehdistötiedotteena. Parittomina kuuk...

Joulukauppakysely: Joulukauppa käy kiivaaseen tahtiin

Kauppiaat odottivat viime viikonlopusta edellistä vilkkaampaa. Joulua edeltävän viimeisen viikonlopun myynnin onnistumista pidettiin tärkeänä koko joulukaupan onnistumisen kannalta.

Joulukauppakysely: Palkansaajat ja lapsiperheet kuluttavat myös alennusmyynneissä

Kaupan liiton teettämän joulukauppakyselyn tuloksista ilmenee, että kuluttajien joulukauppa-aikomukset näyttävät selvästi konkretisoituneen. Osa jouluhankinnoista on jo tehty, ja kuluttajat tietävät, miten jouluaan valmistelevat.

Joulukauppa lepää lapsiperheiden varassa

Kaupan liiton teettämän joulukauppakyselyn tuloksista ilmenee, että eläkeläisten jouluostosaikeet ovat kutistuneet viime viikosta. Nyt yli kolmasosa eläkeläisistä aikoo säästää jouluvalmisteluissa viime vuoteen verrattuna ja peräti 44 prosenttia säästää joululahjoissa. Viime viikolla luvut olivat vielä runsas neljännes ja yli kolmannes.