Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Joulukauppakysely: Joulukauppa käy kiivaaseen tahtiin

Kauppiaat odottivat viime viikonlopusta edellistä vilkkaampaa. Joulua edeltävän viimeisen viikonlopun myynnin onnistumista pidettiin tärkeänä koko joulukaupan onnistumisen kannalta.

Joulukauppakysely: Palkansaajat ja lapsiperheet kuluttavat myös alennusmyynneissä

Kaupan liiton teettämän joulukauppakyselyn tuloksista ilmenee, että kuluttajien joulukauppa-aikomukset näyttävät selvästi konkretisoituneen. Osa jouluhankinnoista on jo tehty, ja kuluttajat tietävät, miten jouluaan valmistelevat.

Joulukauppa lepää lapsiperheiden varassa

Kaupan liiton teettämän joulukauppakyselyn tuloksista ilmenee, että eläkeläisten jouluostosaikeet ovat kutistuneet viime viikosta. Nyt yli kolmasosa eläkeläisistä aikoo säästää jouluvalmisteluissa viime vuoteen verrattuna ja peräti 44 prosenttia säästää joululahjoissa. Viime viikolla luvut olivat vielä runsas neljännes ja yli kolmannes.

Joulukauppakysely: lapsiperheet kuluttavat ja eläkeläiset säästävät

Kuluttajien aikomukset jouluostosten suhteen vaihtelevat paljon tänä jouluna. Palkansaajat ja lapsiperheet panostavat jouluun, ja noin 90 prosenttia heistä käyttää joulun valmisteluun ja joululahjoihin vähintään yhtä paljon rahaa kuin viime vuonnakin. Eläkeläisistä sen sijaan runsas neljännes tekee joulujärjestelynsä halvemmalla ja yli kolmannes käyttää joululahjoihin vähemmän rahaa kuin viime vuonna, selviää Kaupan liiton teettämästä kuluttajien joulukauppa-aikeita mittaavasta kyselystä.

Joulukauppakyselyn ensimmäiset tulokset julki

Kaupan liiton kuluttajille suunnattu joulukauppakysely on ollut käynnissä nyt vajaan viikon ja ensimmäiset tulokset on analysoitu ja julkaistu. Tulokset ovat alustavia ja kuvaavat 200 kuluttajan tämänhetkisiä arvioita.