Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Elokuun kulutusindikaattorit julkaistu

Kaupan liiton kokoamista kulutusindikaattoreista selviää, että kuluttajat luottavat oman talouskehityksensä jatkavan kohentumistaan. Valoisalta näyttävät etenkin urheiluvälineiden ostoaikeet, jotka ylittivät 2000-luvun keskiarvon.

Kaupan näkymät: kasvu hidastuu ensi vuonna

Kaupan liiton laatimien kaupan myynti- ja työllisyysnäkymien mukaan kauppa yltää heiveröiseen kasvuun tänä vuonna. Ensi vuonna vähittäiskaupan piristyminen uhkaa kuitenkin hiipua, ja veronkorotukset uhkaavat tukahduttaa kasvun kokonaan. Tukkukauppaa kuitenkin vahvistaa rakennusbuumi.

Toukokuun kulutusindikaattorit julkaistu

Kaupan liiton koostamien kuukausittaisten kulutusindikaattorien mukaan kulutusaikomusten positiivinen trendi jatkui toukokuussa siitä huolimatta, että kuluttajien arviot omasta taloudesta heikkenivät aavistuksen.

Uusi tutkimus kuluttajan ostoprosessista julkaistu

Kaupan liiton tuoreen tutkimuksen mukaan fyysinen myymälä niin ostopaikkana kuin ostosta edeltävän tiedon hankkimiskanavana on suomalaisille kuluttajille tärkeä. Myös myyjien asiantuntemusta arvostetaan, vaikka hinta usein ratkaiseekin.

Suomalaisten matkailu Viroon uuteen ennätykseen

Kaupan liiton tuoreen selvityksen mukaan suomalaisten matkailu Viroon kiihtyi viime vuonna. Matkustajarakenne ja kulutuskäyttäytyminen näyttäisivät kuitenkin olevan muuttumassa, kun alkoholin haku on vähentynyt. Myös palvelujen käyttö on kasvusuunnassa.

Kaupan näkymät vuosille 2016 ja 2017 julkaistu

Kaupan liitto on laatinut ennusteet kaupan myynti- ja työllisyysnäkymistä tälle ja ensi vuodelle. Ennusteen mukaan kauppa yltää tänä ja ensi vuonna lievään kasvuun.

Vertaisverkkokaupan tuoteryhmäkohtaiset erityisselvitykset julkaistu

Kaupan liitto on koonnut erilliset selvitykset vaatteiden, sisustustuotteiden, kirjojen ja autojen vertaisverkkokaupasta. Selvityksistä ilmenee, että kuluttajien profiileissa ja kaupantekokäyttäytymisessä on eroja eri tuoteryhmien vertaisverkkokaupassa.

Kaupan näkymät julkaistu