Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Kaksijakoisia kulutusaikomuksia

Kulutusindikaattoreiden mukaan seuraavan puolen vuoden aikana sisustuskauppa ei juurikaan elvy, mutta harrastus- ja urheiluvälineiden kauppa käy tasaiseen tahtiin.

Viron matkailun hintavetoisuus kasvanut

Suomalaisten kulutus Virossa jatkuu vahvana. Viron vetovoima suomalaisten vaatekauppana alkaa kuitenkin hiipua ja suomalaisten käyttämien palvelujen kirjo yksipuolistua. Ostosmatkailu keskittyy yhä enemmän vanhoihin suosikkiostoksiin, joissa Viron hintaero Suomeen on selvä. Myös alkoholin haku autolla on kasvanut selvästi.

Tutkimus verkkokauppaeurojen jakautumisesta kotimaisten ja ulkomaisten yritysten välillä julkaistu

Suomalaisten verkkokauppaeuroista reilusti yli puolet jää Suomeen. Kaupan liiton arvion mukaan kuluttajien verkkokaupoista ostamiin vähittäiskaupan tuotteisiin kulutetuista euroista ainakin kaksi miljardia kuluu suomalaisiin verkkokauppoihin. Ulkomaisiin verkkokauppoihin virtaa jopa 44 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Kaupan liiton tutkimuksesta.

Kaupan näkymät 2015–2016 julkaistu

Kaupan liiton ennusteen mukaan odotettu talouskasvun hidas elpyminen piristää myös kauppaa. Veropolitiikalla voidaan kuitenkin vielä pilata heiveröinen kasvu. Kaupan liitto on ennusteesta laajemman paketin jäsenyritysten käyttöön.

Joulukysely: Lähes joka kolmas hankkii jouluostoksia verkosta

Kaupan liiton kuluttajille tehdyn joulukyselyn mukaan suomalaiset ovat vielä hyvin epävarmoja siitä, miten jouluostoksia tekevät. Lähes puolet vastaajista ei osaa sanoa, tekeekö jouluostoksia myös verkosta. Verkosta jouluostoksia uskoo hankkivansa 30 prosenttia vastaajista.

Venäläiset kuluttajat Suomessa – Tuore selvitys julkaistu

Venäläismatkailijoiden Suomen vierailut ovat yhä useammin päivän kestäviä ruoan ja taloustavaroiden hakumatkoja. Myös yöpymiset ovat vähentyneet selvästi viime vuodesta.

Googlen joulun hakutrendit jäsentilastoissa

Googlen tuoreimmat joulun hakutrendit löytyvät nyt Kaupan liiton jäsentilastoista. Hakudatan mukaan joulun lahjahaut alkavat jo lokakuussa. Myös mobiilihakujen merkitys joulun alla kasvaa.

Uusin Kulutusindikaattorit julkaistu