Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Vertaisverkkokaupan tuoteryhmäkohtaiset erityisselvitykset julkaistu

Kaupan liitto on koonnut erilliset selvitykset vaatteiden, sisustustuotteiden, kirjojen ja autojen vertaisverkkokaupasta. Selvityksistä ilmenee, että kuluttajien profiileissa ja kaupantekokäyttäytymisessä on eroja eri tuoteryhmien vertaisverkkokaupassa.

Ensimmäinen vertaisverkkokauppaselvitys julkaistu

Suomalaiset myyvät verkossa toisilleen tavaraa jo sadoilla miljoonilla euroilla. Tärkein syy ostaa tuotteita tai palveluita toisilta kuluttajilta on rahansäästö. Yritysten verkkokauppoihin ollaan kuitenkin tyytyväisempiä kuin vertaisverkkokauppoihin.

Venäläisten kulutusta Suomessa tarkasteleva tutkimus julki

Kaupan liiton tuoreen selvityksen mukaan venäläismatkailijoiden kulutus Suomessa hiipuu. Venäläisten kulutus Suomessa näyttää tänä vuonna jopa puolittuvan viime vuodesta.

Kaupan näkymät julkaistu

Kaupan liitto on julkaissut ennusteen kaupan näkymistä tälle ja ensi vuodelle. Ennusteen mukaan tahmeat ajat kaupan alalla jatkuvat edelleen. Toteutuessaan yhteiskuntasopimus toisi kauppaan pientä piristystä.

Kaksijakoisia kulutusaikomuksia

Kulutusindikaattoreiden mukaan seuraavan puolen vuoden aikana sisustuskauppa ei juurikaan elvy, mutta harrastus- ja urheiluvälineiden kauppa käy tasaiseen tahtiin.

Viron matkailun hintavetoisuus kasvanut

Suomalaisten kulutus Virossa jatkuu vahvana. Viron vetovoima suomalaisten vaatekauppana alkaa kuitenkin hiipua ja suomalaisten käyttämien palvelujen kirjo yksipuolistua. Ostosmatkailu keskittyy yhä enemmän vanhoihin suosikkiostoksiin, joissa Viron hintaero Suomeen on selvä. Myös alkoholin haku autolla on kasvanut selvästi.

Tutkimus verkkokauppaeurojen jakautumisesta kotimaisten ja ulkomaisten yritysten välillä julkaistu

Suomalaisten verkkokauppaeuroista reilusti yli puolet jää Suomeen. Kaupan liiton arvion mukaan kuluttajien verkkokaupoista ostamiin vähittäiskaupan tuotteisiin kulutetuista euroista ainakin kaksi miljardia kuluu suomalaisiin verkkokauppoihin. Ulkomaisiin verkkokauppoihin virtaa jopa 44 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Kaupan liiton tutkimuksesta.

Kaupan näkymät 2015–2016 julkaistu