Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

OppaatKaupan poissaolo-oppaassa pyritään antamaan vastaukset yleisimpiin poissaoloja koskeviin kysymyksiin. Poissaolo-opas on päivitetty 8/2017.

Työaikaopas auttaa hyödyntämään Kaupan työehtosopimuksen mukaisia työaikavaihtoehtoja ja opastaa muissakin työehtosopimukseen liittyvissä työaikakysymyksissä.

Opas uusittu 6 / 2017. Korjaus kohtaan 7.4. Poissaolojen vaikutus korotettuun palkkaan: Hyväksyttävät poissaolot rinnastetaan toteutuneeseen työaikaan vain, jos käytössä on työajan tasoittumisjärjestelmä.

Huom! Kaupan työmarkkinatiedotteessa 7.3.2018 on Kaupan työehtosopimuksen tekstimuutokset. Työaikamääräyksiin tuli lukuisia muutoksia ja lisäyksiä.

Kaupan vuosilomaopas opastaa vuosilomien määräytymisessä ja antaa vastauksia yleisimpiin kysymyksiin vuosilomiin liittyen. Vuosilomalakiin on tullut päivityksen jälkeen 1.4.2016 muutokset vuosilomalla sairastumiseen ja loman ansaintaan perhevapaiden ajalta. Kaupan poissaolo-oppaassa on Sairauspoissaoloja käsittelevässä luvussa kohdassa 10. - Työkyvyttömyys vuosiloman, lomaraha- tai työaikapankkivapaan alkaessa ja aikana - selostettu loma-/vapaapäivien siirtymistä ja siirron edellytyksiä. Perhevapaita koskevassa luvussa on kohdassa 12. - Vuosiloman ja palvelusvuosien ansainta - selostettu vuosilomalain muutoksen vaikutuksia ansaintaan.

Opas erimielisyyksien käsittelyyn työpaikoilla antaa käytännön keinoja erimielisyyksien ja epäselvyyksien selvittämiseen. 

Kaupan liiton yhteyshenkilönä erimielisyysasioissa toimii työmarkkina-asiantuntija Daniela Salonen, daniela.salonen (at) kauppa.fi