Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Kauppa on monien mahdollisuuksien ala

Kaupan liitto on osana alan vetovoimatyötä järjestänyt vuodesta 2007 alkaen Kaupan ala esittäytyy -tilaisuuksia, joihin kutsutaan kunkin alueen kaikkien koulutusasteiden opinto-ohjaajia sekä TE-toimistojen asiantuntijoita. Heille kerrotaan mm. kaupan näkymistä, tulevaisuuden osaamistarpeista ja alan erilaisista työpoluista. Järjestyksessään jo 30. tilaisuus pidettiin 12. huhtikuuta Tampereella.

#VKD19: Esimiehen kesätyöopas on ilmestynyt

Oikotie Työpaikat on koonnut osana Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjaa muhkean Esimiehen kesätyöoppaan. Se tarjoaa käytännön askelmerkit vastuullisiin kesäduuneihin.

Kesätyöntekijöiden työehdot

Kesätyöntekijöiden työehtojen tulee olla samanlaiset kuin muillakin työntekijöillä. Lainsäädäntö säätää kuitenkin tietyiltä osin tiukempia ehtoja sovellettavaksi nuoriin työntekijöihin.

Työturvallisuuskeskuksen ohjeistus seksuaalisen ja sukupuoleen kohdistuvan häirinnän ehkäisyyn ja toimintaan ongelmatilanteissa

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä on julkaissut toimintaohjeen seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän tilanteisiin.

Brexit toteutuu aikaisintaan 12.4 - Huolehdi, että olet rekisteröinyt oleskeluoikeutesi!

Suomessa varaudutaan erillislailla mahdolliseen tilanteeseen, jossa Britannia eroaisi EU:sta 12.4.2019. Lain mukaan Suomessa asuvat britit voisivat jatkaa oleskeluaan vuoden 2020 loppuun saakka, jos he ovat rekisteröineet EU-oleskeluoikeutensa ennen lopullista eropäivää.

Uusi työaikalaki voimaan 1.1.2020

Eduskunta on hyväksynyt uuden työaikalain, ja se tulee voimaan 1.1.2020. Uusi laki korvaa nykyisen työaikalain, mutta sen sisältö pysyy monilta osin samana.

Vuosilomalain muutokset 1.4.2019 alkaen

Vuosilomalain muutokset tulevat voimaan 1.4.2019, ja muutoksia sovelletaan 1.4.2019 alkavasta lomanmääräytymisvuodesta lukien. Muutosten johdosta työntekijä saa jatkossa useimmissa tapauksissa neljän viikon vapaan huolimatta siitä, että hän on pitkällä sairauslomalla tai lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Lisäksi työkyvyttömyyden vuoksi siirretyn kesäloman antamisajankohta pitenee vuodella.