Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Optikoiden palkankorotukset ja tekstimuutokset 2019

Optikoiden työehtosopimuksen seuraava palkankorotus astuu voimaan 1.4.2019. Työehtosopimus on voimassa 28.2.2021 saakka, ja vuoden 2020 palkankorotusten osalta liitot käyvät palkkaneuvottelut 20.2.2020 mennessä. Liitot ovat sitoutuneet noudattamaan valtakunnallisena yleisenä pidettävän linjan suuruista korotusta.

Vuosilomalain on tarkoitus muuttua 1.4. – lakiesitys edelleen eduskunnassa

Suunniteltujen vuosilomalain muutosten on tarkoitus astua voimaan 1.4.2019. Lakiesitys on kuitenkin edelleen eduskunnan käsittelyssä eikä sitä ole vielä hyväksytty. Kaupan liitto seuraa tilannetta. Lakiesityksen hyvin todennäköisen hyväksymisen jälkeen muutoksista julkaistaan soveltamisohjeet.

Ohjeita kesätyöntekijöiden palkkaukseen

Palkkaatko yritykseesi kesätyöntekijöitä? Tästä löydät hyödyllisiä ohjeita!

Palkankorotukset vuonna 2019

Kaupan työehtosopimusten piirissä olevien palkat nousevat vuonna 2019 huhtikuun alusta. Kaupan työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2020 asti.

Koululaisten kesäharjoitteluohjelma kaupan alalla myös kesällä 2019

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat sopineet nuorten Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta myös vuodelle 2019. Ohjelmaa voidaan toteuttaa niin Kaupan liiton jäsenyrityksissä kuin muissakin kaupan alan yrityksissä, jotka ilmoittautuvat Kaupan liittoon.

Kaupan automiesten vuoden 2019 palkankorotukset, matkakustannusten korvaukset ja AY-tuen piiriin kuuluvat kurssit

Palkankorotukset 2019Kaupan liiton ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n vuonna 2017 solmitun työehtosopimuksen mukaisesti Kaupan automiesten työehtosopimuksen piiriin kuuluvien työntekijöid...

Kenestä kaupan alan vuoden 2018 paras työpaikkaohjaaja?

Kaupan liitto, Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus, Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Helsingin Kauppiaitten yhdistys valitsevat ja palkitsevat kevään aikana vuoden 2018 kaupan alan työpaikkaohjaajan. Voittaja saa tuhannen euron apurahan.

Vuoden 2019 työttömyysvakuutusmaksut