Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Tietoa erimielisyyksien käsittelystä työpaikalla

Kaupan liitto ja PAM julkaisivat vuonna 2015 oppaan erimielisyyksien käsittelystä työpaikoilla. Oppaan käytännön neuvoja kannattaa hyödyntää erimielisyyksien ja epäselvyyksien selvittämisessä, jotta vältytään pitkäkestoisilta ja raskailta riidoilta. Jos riita koskee työehtosopimuksen soveltamisesta eikä sitä työpaikalla saada sovittua, asiasta tulee laatia erimielisyysmuistio.

Työnantaja – muistathan, että tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019?

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta, jossa tulonsaajan omat palkkatiedot, eläketulojen tiedot sekä tiedot maksetuista etuuksista ovat helposti saatavilla reaaliaikaisesti. Sen sijaan, että työnantajan täytyy ilmoittaa tiedot maksamistaan palkoista monelle eri taholle erilaisissa teknisissä muodoissa ja aikatauluissa, työnantaja ilmoittaa jatkossa tiedot yhteen paikkaan, tulorekisteriin, josta tulorekisterin tiedon käyttäjät hakevat tarvitsemansa tiedot.

PAM perui aiemmin asetetut työtaistelutoimenpiteet

PAM tiedotti 5.11. peruneensa kaikki aiemmin asettamansa työtaistelutoimenpiteet. Päätös ei liity turvallisuusalaa koskeviin työtaistelutoimenpiteisiin, jotka johtuvat alan työehtosopimusneuvottelujen sovittelusta.

Hallitus esittää vuosilomalain muutosta 1.4.2019 alkaen

Hallitus esittää vuosilomalakia muutettavaksi 1.4.2019 alkaen. Muutoksissa on kyse eräiden Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisujen sisällön viemisestä kotimaiseen vuosilomalakiin.

PAM on jäädyttänyt työtaistelutoimet toistaiseksi

Irtisanomislakikiistaan haetaan parhaillaan ratkaisua kolmikantaisesti Suomen hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken, ja tämän myötä PAM on jäädyttänyt lakot toistaiseksi.

PAM:n hallitus päättänyt uusista lakoista – mahdollisista vaikutuksista kaupan alan yrityksiin ei vielä tietoa

Palvelualojen ammattiliitto PAM päätti eilisiltana 23.10. uusista poliittisista lakoista.

Tuetaan työkykyä yhteisvoimin!

Työturvallisuuskeskus on tuottanut uuden hyödyllisen Osatyökykyisyys työyhteisössä -digijulkaisun.