Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Alustavaa tietoa ehdotetusta työaikalaista

Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut 27.9.2018 esityksen uudeksi työaikalaiksi. Kyseessä on vasta esitys, ja se voi vielä muuttua eduskuntakäsittelyn aikana. Esityksen mukaan uuden työaikalain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2020.

Optikoiden palkankorotukset ja määräaikaiset työsopimukset

Kaupan liitto muistuttaa, että seuraava palkankorotus optisella alalla toteutetaan 1.4.2019. Käytössä on myös yrityskohtainen erä, jonka käyttämisen periaatteita on todennäköisesti syytä arvioida jo k...

Ohjeet ERTOn poliittista työtaistelutoimenpidettä varten

ERTO on julistanut kaikkia jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Työtaistelutoimi koskee siten optisella alalla toimivia Kaupan liiton jäsenyrityksiä. Kielto alkaa 26.9 klo 06:00 ja päättyy 28.9 klo 23:59. Työtaistelutoimi kohdistuu Suomen hallituksen valmistelemaan lainmuutokseen, jolla heikennetään irtisanomissuojaa alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä.

ERTO ilmoittaa poliittisesta työtaistelutoimenpiteestä

Toimihenkilöliitto ERTO ry on julistanut kaikkia jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

PAM uhkaa poliittisilla lakoilla

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti tänään 18.9. kaikkia PAM-aloja koskevasta ylityökiellosta. Ylityökiellon alkamisajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Kaupan automiesten taulukkopalkat 1.10.2018 alkaen

Kaupan automiesten uudet taulukkopalkat tulevat voimaan 1.10.2018. Taulukkopalkkoja on korotettu 0,15 prosentilla. Senttimääräisiin lisiin ei tule korotusta. Syksyn palkankorotus koskee vain taulukkopalkkaisia. Henkilökohtaisia palkkoja, joilla tarkoitetaan taulukkopalkkaa suurempia palkkoja, ei syksyllä koroteta.

Työnantajatuen piiriin kuuluvat ay-kurssit vuonna 2019

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat sopineet työnantajatuen piiriin kuuluvat ay-kurssit vuodelle 2019.