Viimeistään ajankohtainen euroalueen talouskriisi on tehnyt hyvin selväksi Euroopan sisäiset erot. Emme todellakaan ole kaikki samassa tilanteessa.

Kun tiedotusvälineistä seuraan uutisia Etelä-Euroopan maiden tilanteesta, tuntuu asia vielä vähän etäiseltä. Sen sijaan kun kuukausittain tapaan Brysselissä eurooppalaisia kollegojani, tulee asia paljon konkreettisemmaksi.

Omat huolemme täällä Suomessa tuntuvat kovin vähäisiltä, kun niitä vertaa ongelmiin Italiassa, Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa. Heihin verrattuna meillä menee itse asiassa aivan hyvin. Arvaan, että tämä arvioni pitää paikkansa myös muilla talouden lohkoilla.

Esimerkiksi Espanjassa ja Portugalissa on lääkkeiden myynti tullut rajusti alas. Muu myynti apteekeista on vähentynyt vieläkin enemmän.

En tietenkään tarkoita sitä, että jos muilla menee vieläkin huonommin on meidän tyydyttävä osaamme. Ei tietenkään. Myös täällä Suomessa on vielä paljon parantamisen varaa. Moni asia voitaisiin tehdä vielä paremmin.

En kuitenkaan ole viime aikoina jaksanut ottaa ihan tosissani niiden "päivystävien asiantuntijoiden" lausuntoja, joiden mukaan Suomessa on kaikki todella huonosti ja muualla paremmin.

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.