IKEA Suomi ottaa käyttöön noutoautomaatit tavaratalojensa yhteydessä Espoossa, Vantaalla ja Raisiossa. Ympäri vuorokauden avoinna olevilla automaateilla IKEA pyrkii nostamaan saavutettavuutensa uudelle tasolle.

Noutoautomaatteja testataan toukokuusta alkaen Espoossa, Vantaalla ja Raisiossa. IKEA kerää niistä käyttökokemuksia ja päättää myöhemmin, laajennetaanko palvelu myös Suomen muihin IKEA-tavarataloihin.

Noutoautomaatteihin voi tilata kaikkia IKEA-tavaratalossa myytäviä tuotteita pois lukien viherkasvit, ravintolatuotteet sekä yli kaksimetriset, pystyasennossa säilytettävät tuotteet. Käytännössä automaattiin voi siis tilata vaikkapa sohvan, mutta ei esimerkiksi kylmäkaappia. Tuotteet voi noutaa mihin vuorokaudenaikaan itselle parhaiten sopii.  

Click and collect -tilauksen hinta on 10 euroa riippumatta siitä, noutaako asiakas tuotteen automaatista vai tavaratalosta.

Kotiinkuljetus nopeutuu

Noutoautomaattien lisäksi IKEA pyrkii helpottamaan asiakkaidensa arkea entistä nopeammilla kotiinkuljetuksilla, sillä jatkossa tuotteille voi tilata toimituksen jo samalle päivälle.

Saman päivän toimitus on aluksi mahdollista Helsingissä sekä osassa Vantaata ja Espoota. Muista IKEA-tavarataloista tilaukset toimitetaan seuraavana päivänä. Kotiinkuljetuksen hinta on toimitusnopeudesta riippumatta sama.

Kuva: IKEA Suomi