Helsingin Hakaniemessä toimiva Sokos-tavaratalo lopettaa toimintansa vuoden päästä, kun kiinteistössä alkaa massiivinen peruskorjaus. Yt-neuvottelut alkavat myös keskustan tavaratalossa. Henkilökunnalle kuitenkin tarjotaan töitä muista yksiköistä.
Kuva: SOK

Pääkaupunkiseudun osuuskauppa HOK-Elannon puoliksi omistamat kiinteistöt Siltasaarenkadulla Hakaniemessä vaativat täydellisen peruskorjauksen. Tästä syystä tavaratalo joutuu muuttamaan useita vuosia kestävän remontin alta pois.

Tavaratalon liiketoiminta lopetetaan ensi vuoden tammikuussa, mutta ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevien S-marketin, kosmetiikkaosaston kahvilan ja kampaamon toimintaa aiotaan kuitenkin jatkaa niin pitkään kuin se remonttien kannalta on mahdollista.

HOK-Elanto kertoo remontin olevan osa Hakaniemen alueella vireillä olevaa alueen kokonaisvaltaista kehittämishanketta. Hakaniemeen on tulossa niin kutsutun Pisara-radan asema, ja torin alle kaavaillaan parkkihallia.

Tavaratalon sulkemisen takia HOK-Elanto on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut henkilökunnan kanssa. Yt-neuvottelujen piiriin kuuluvat myös Helsingin keskustan tavaratalon työntekijät, sillä tavaratalon tuloskehitys ei ole vastannut odotuksia. Työntekijöitä ei kuitenkaan olla irtisanomassa, vaan heille tarjotaan töitä muista yksiköistä. Uudelleensijoittuminen merkitsee kuitenkin monille työntekijöille toimenkuvamuutoksia. Kaikkiaan HOK-Elannon Sokoksissa on yhteensä 273 vakituista työntekijää.

HOK-Elanto pyrkii lähivuosina kasvattamaan verkostoaan lähinnä kauppakeskuksissa. Vuoden lopulla uusi Sokos-tavaratalo avautuu Kannelmäen kauppakeskus Kaareen.