Joulunpyhät ja uusivuosi sulkevat kaupat. Pienimmät ruokakaupat ja poikkeusluvan saaneet kaupat voivat pitää kuitenkin ovensa auki myös pyhinä.

Joulu ja uusivuosi tuovat muutoksia kauppojen aukioloihin Jouluaattona keskiviikkona 24. päivä kaupat voivat olla auki aamuseitsemästä puoleenpäivään. Joulupäivänä kaupat ovat kiinni.

Tapaninpäivänä perjantaina taas enintään 400 neliön ruokakaupat voivat olla auki neljän tunnin ajan kello 8:n ja 18:n välillä.

Alkot puolestaan ovat auki jouluna aatonaattona kello 9:stä 20:een. Joulunpyhät Alkot ovat kiinni ja palvelevat seuraavan kerran lauantaina 27.12.

Uudenvuoden aattona 31. päivä kaupat voidaan pitää auki aamuseitsemästä iltakuuteen. Uudenvuodenpäivänä torstaina kaupat ja Alkot ovat kiinni.

Poikkeusluvalla kaupat voidaan pitää auki myös pyhinä

Pienimmät, alle sadan neliön päivittäistavarakaupat, elintarvikekioskit, kukkakaupat sekä huoltoasemien yhteydessä olevat kaupat voivat kuitenkin olla auki myös pyhinä. Lisäksi Pohjois-Karjalaan Tohmajärven, Kiteen ja Joensuun kuntiin, Etelä-Karjalaan Lappeenrannan, Imatran, Parikkalan, Ruokolahden ja Rautjärven kuntiin, koko Kymenlaakson maakuntaan sekä Lapin rajakuntiin on aluehallintovirasto myöntänyt poikkeusluvan pitää vähittäiskaupat auki myös juhlapyhinä.

Poikkeuslupia pyhäpäivien aukioloon on myönnetty myös yksittäisille kaupoille. Esimerkiksi Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen, asematunnelin ja Postitalon ruokakaupat voivat pitää ovensa auki myös pyhäpäivinä. Oman kaupan aukiolo kannattaakin tarkistaa esimerkiksi myymälän omilta verkkosivuilta.

Tietoa loppiaisen 6.1. aukioloista löytyy täältä.

VÄHITTÄISKAUPAN AUKIOLOT JOULUNA JA UUTENAVUOTENA

VUOSI 2014   Enintään 400m2 pävittäistavaramyymälät Muut vähittäiskaupat
jouluaatto 24.12. (keskiviikko) klo 7–12 klo 7–12
joulupäivä 25.12. (torstai) kiinni kiinni
tapaninpäivä 26.12. (perjantai) 4 tuntia välillä 8–18 kiinni
sunnuntai 28.12. vapaa aukiolo klo 12–18
uudenvuodenaatto 31.12. (keskiviikko) klo 7–18 klo 7–18
uudenvuodenpäivä 1.1.2015 (torstai) kiinni kiinni

Alle sadan neliön päivittäistavarakauppojen, kioskien, kukkakauppojen, huoltamoiden ja huoltamoiden enintään 400 neliön päivittäistavaramyymälöiden sekä haja-asutusalueiden muiden kuin uusien suuryksiköiden aukiolo on vapaata.