Vappu tuo muutoksia kauppojen aukioloon loppuviikolla. Vappuaattona kaupat voivat olla auki iltakuuteen, mutta vapunpäivänä kaupat ovat pääosin kiinni. Pienimmät päivittäistavarakaupat palvelevat myös vapunpäivänä.

Vappuaattona torstaina kaupat ja Alkot voivat olla auki kello 18:aan saakka. Vapunpäivänä perjantaina Alkot ovat kiinni, samoin kaupat pääosin.

Alle sadan neliön päivittäistavarakaupat ja kioskit saavat kuitenkin olla vapaasti auki myös vappuna. Kauppojen aukioloa säätelevän lain ulkopuolella ovat myös kukkakaupat, huoltamoiden ja huoltamoiden enintään 400 neliön päivittäistavaramyymälät sekä haja-asutusalueiden muut kuin uudet suuryksiköt, joten niiden aukiolo on vapaata.

Kaupat voidaan pitää vapaasti auki myös alueilla, jonne on myönnetty poikkeuslupa ympärivuotiseen aukioloon. Tällaisia alueita on koko Kymenlaakson maakunta, Pohjois-Karjalassa Tohmajärven, Kiteen, Joensuun ja Lieksan kunnat ja Etelä-Karjalassa Lappeenrannan, Imatran, Parikkalan, Ruokolahden ja Rautjärven kunnat. Lapissa vastaava lupa on Inarin, Kolarin, Muonion, Pellon, Tornion, Utsjoen, Ylitornion ja Sallan kunnissa.

Myös esimerkiksi Helsingin keskustassa asematunnelin, Kampin kauppakeskuksen ja Postitalon ruokakaupat saavat olla auki. Oman kaupan aukiolo kannattaakin tarkistaa esimerkiksi kaupan verkkosivuilta.

Vapun aukiolot

    enintään 400m2 päivittäistavaramyymälät muut vähittäiskaupat
vapunaatto 30.4. klo 7­–18 klo 7–18
vapunpäivä 1.5. kiinni kiinni