Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto

LiittoKaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaista kauppaa. Kehitämme kaupan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötoimintaa sekä huolehdimme jäsentemme elinkeino- ja työnantajaeduista.

Meillä on tärkeä rooli kaupan työmarkkinoilla. Liitto neuvottelee alan työehtosopimukset, ratkaisee työriitoja ja palvelee jäseniä työsuhdeasioissa. Haluamme kehittää jäsenpalveluamme entistä monipuolisemmaksi ja ajankohtaisemmaksi. Ylläpidämme kaupan alan tietopankkia ja tiedotamme säännöllisesti kaupan asioista jäsenille. Tärkein viestintäkanavamme on verkkopalvelumme www.kauppa.fi.

Mukana päätöksenteossa ja edunvalvonnassa

Olemme vahvasti mukana yhteiskunnallisen päätöksenteon valmistelussa ja keskustelussa. Liiton jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen, mitä kaupan edunvalvonnassa tapahtuu. Varmistamme viranomaisten tietoisuuden kaupan tarpeista ja vahvistamme kaupan painoarvoa Elinkeinoelämän keskusliitossa, jonka jäsen Kaupan liitto on. Me vaikutamme myös EU-tasolla normisääntelyyn vapaan kaupan kilpailun edistämiseksi.

Jäseniä päivittäistavarakaupasta tukkukauppaan

Liiton jäsenkuntaan kuuluu 2 200 yritystä kaikilta kaupan osa-alueilta päivittäistavarakaupasta, erikoiskaupasta, tukkukaupasta, teknisestä kaupasta ja autokaupasta. Solmimamme työehtosopimus on koko alaa yleissitova. Kymmenien jäsenliittojemme kautta meillä on laaja kosketuspinta suomalaiseen teollisuuteen, kuluttamiseen ja kuluttajiin.

Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Kaupan liitto syntyi, kun Kaupan Keskusliitto ja Kaupan Työnantajaliitto yhdistyivät. Tällä hetkellä liiton hallituksen puheenjohtajana toimii pääjohtaja Mikko Helander Keskosta ja varapuheenjohtajana pääjohtaja Taavi Heikkilä SOK:lta. Liiton toimitusjohtaja on Mari Kiviniemi.

Kaupan liiton säännöt