Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Liity jäseneksi

Kaupan liitto toimii jäsenyritystensä parhaaksiKaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaista kauppaa. Liiton jäsenenä varmistat yrityksellesi luotettavan ja ajan tasalla olevan tiedon kaikissa työsuhde- ja elinkeinopoliittisissa asioissa.

Kaupan liiton jäsenyys tuo automaattisesti Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenyyden. 

Kaupan liiton jäsenmaksu määräytyy palkkasummaan perustuvan laskukaavan mukaan.

Siirry tästä jäsenhakemuslomakkeeseen.

Kaupan liiton säännöt löydät täältä.

Jäsenedut

Kaupan liiton jäsenenä saat tietoa. Tiedon avulla yrityksesi pysyy ajan tasalla työsuhdeasioissa. Käytännön ohjeiden avulla osaat huomioida lainsäädännössä tapahtuvat muutokset ja tiedät jo etukäteen, miten toimia. Asiantuntijamme päivystävät ja vastaavat mielellään kysymyksiisi. Jäsentiedotteemme, kotisivumme ja seminaarimme pitävät yrityksesi ajantasalla kaikissa työsuhde- ja muissa ajankohtaisissa asioissa.

Aika on rahaa. Työsuhdeasioiden osaamisessa kannattaa turvautua palveluihimme, jolloin vapautat resursseja henkilöstön sisäiseen kehittämiseen. Aika ei mene ongelmien ratkaisemiseen vaan mahdollisuuksien etsimiseen. Näin yrityksesi voi keskittyä ydintoimintaansa.

Jäsenenä saat neuvontaa. Liittomme kokeneet asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi ja auttavat ratkaisemaan työyhteisön ongelmia. Me autamme ratkaisemaan erimielisyyden asiantuntevasti ja nopeasti. Puhelinpalvelumme antaa ohjeita yksilöllisesti ja ratkaisulähtöisesti monien vuosien kokemuksella. Koska neuvottelemme alan työehtosopimukset, tietoomme voit todella luottaa.

Jäsenenä saat neuvottelutukea. Neuvotellessasi luottamusmiehen, ammattiliiton edustajan, työsuojelutarkastajan tai lakimiehen kanssa, meiltä saat tukea, jonka avulla ratkaisut usein löytyvät. Me puolustamme jäsenemme etuja ammattitaitoisesti. Johtavan työnantajajärjestön vaikutuskanavat ja vaikutusvalta painavat.
Kaupan liiton asiantuntijat eivät kuitenkaan hoida prosessointia tai siihen liittyviä valmisteluja yleisessä tuomioistuimissa, kuten käräjäoikeuksissa. Kaupan liitto voi, jäsenen niin halutessaan, auttaa etsimään yhteistyöverkostostaan vaihtoehtoja oikeudenkäyntiasiamieheksi. Yritys tekee tällöin itse lopullisen valinnan ja toimeksiantosopimuksen palveluntarjoajan kanssa. Oikeudenkäyntikustannuksiin on hyvä varautua oikeusturvavakuutuksen avulla.

Jäsenelle on tarjolla koulutusta ja erilaisia tapahtumia. Tarjoamme jäsenillemme monipuolista ja ajankohtaista koulutusta ja tapahtumia edulliseen jäsenhintaan, toisinaan myös täysin maksutta. Kursseillamme voit parantaa omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi. Työsuhdeasioiden hallitseminen on koko yrityksen yhteinen etu.

Jäsenenä saat myös yhteistyökumppaneittemme tarjoamat edut käyttöösi. Saat muun muassa hotelli- ja kokouspalveluita etuhintaan ja kansainvälistä tutkimustietoa. Lue lisää eduista täältä

Jäsenmaksu. Jäsenmaksumme on 0,1 % yrityksen edellisen kalenterivuoden ennakonpidätyksen alaisesta palkkasummasta. Vähimmäismaksu on 300 euroa, ja se koskee yrityksiä, joiden palkkasumma on alle 300 000 euroa.

* Yli 150 työntekijää työllistävissä yrityksissä jäsenmaksu määräytyy palkkasumman ja jalostusarvon perusteella.

* Kesken kalenterivuotta jäseneksi liittyvältä yritykseltä peritään jäsenmaksua ensimmäisenä vuotena vain liittymisen jälkeisiltä kokonaisilta kuukausilta.