Ilmasto

Vastuullisia ympäristötekoja

Ajankohtaista #ympäristö #kemikaalit

Kauppakeskus Rediin avattiin kiertotalouden yritysten keskittymä – seuraan liittyy syksyllä jäsenemme UFF

Kauppakeskus Rediin avattiin kesäkuun alussa kiertotalousyritysten keskittymä, Second Hand Market Area, jossa yritykset tarjoavat kiertotalouden mukaisia tuotteita ja palveluja. Kesän ajan alueella on toiminut jo yksi liike, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, mutta syyskuussa rinnalle nousee useampi alan myymälä. Seuraan liittyy Kaupan liiton jäsenyritys, vaatteiden kierrätyspalvelua pyörittävä UFF.

Muovia vastuullisesti kaupassa

Muovi on keveytensä ja muokattavuutensa ansiosta monipuolinen materiaali, jonka avulla vähennetään mm. ruokahävikkiä ja minimoidaan kuljetuksesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Muovien käyttöön liittyy kuitenkin kiistattomia haasteita, joiden ratkaisuun kauppa pyrkii aktiivisesti yhteistyössä teollisuuden ja muiden sidosryhmiensä kanssa löytämään ratkaisuja.

Lue kantamme muovien käytöstä kaupassa:
Muovia vastuullisesti kaupassa -esite

Kauppa mukana muovikassien käyttöä vähentävässä Green deal -sopimuksessa

Kauppa on mukana energiatehokkuussopimuksessa

Monet kaupan yritykset ovat mukana energiatehokkuustalkoissa ja solmineet elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen. Vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä keino edistää energiatehokkuutta Suomessa. Energiatehokkuussopimukset ovat keskeisessä asemassa Suomen energiatehokkuustavoitteiden toteuttamisessa. Ne edesauttavat myös ilmastomuutoksen hillinnässä, vapaaehtoisin keinoin. Kaupan liitto on yksi elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen sitoutunut toimialaliitto, ja se vastaa kaupan alan toimenpideohjelman toimeenpanosta.

Lue lisää kaupan alan energiatehokkuussopimuksesta

Kemikaalit ja tuoteturvallisuus

Kauppa välittää tuotteisiin liittyvää ympäristötietoa tuottajista ja valmistajista aina loppukäyttäjiin ulottuvassa arvoketjussa. Olemme osa ketjua, joka tuo kuluttajalle asti tarvittavan tiedon tuotteiden kemikaalikoostumuksesta ja turvallisesta käytöstä. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ympäristövaikutusten mittaamiseksi ja vähentämiseksi.

Materiaalitehokkuus kaupassa

Päivittäistavarakauppa on mukana Suomen ensimmäisessä materiaalitehokkuuden sitoumuksessa, joka julkistettiin 8.2.2019.

Katso lisää Tietopankista

Tietopankista löydät kaikki sisältömme aiheista #ilmasto #ympäristö #kemikaalit.

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi