Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Tietoa kaupasta > Kauppa lukuina

Kauppa lukuinaKauppa luo hyvinvointia yhteiskuntaan. Ala on elinkeinoelämän toimialoista suurin työllistäjä. Kaupan ala työllistää myös nuoria eniten.

Bruttokansantuotteesta kaupan osuus on noin 9 prosenttia.

Kauppa on myös elinkeinoelämän suurin veronmaksaja. 

Suomalainen kauppa kilpailee päivittäin asiakaskunnasta ulkomaisen kaupan kanssa. Suomalainen asiakaskunta on kansainvälistä ja käyttää ahkerasti verkkoa. Verkkokaupan rooli kaupankäynnissä onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina.

Suomessa verotetaan ankarasti kuluttajaa sekä tuloverojen että kulutusverojen kautta. Verojärjestelmä haukkaa yli puolet työvoimakustannuksesta veroina julkiselle sektorille ja jättää alle puolet verovapaaksi ostovoimaksi palkansaajalle. Leveä verokiila nostaa työn hintaa, mikä näkyy myös työllisyydessä.

Leveän verokiilan ohella kaupan työllistämisedellytyksiä rasittaa kansainvälisestikin kireä kulutusverotus, mikä heikentää kilpailuedellytyksiä asiakkaista varsinkin, kun verkkokaupan rooli rajat ylittävän kaupankäynnin välineenä kasvaa jatkuvasti.

Tutustu tästä kaupan vuoden 2017 avainlukuihin

(Päivitetty 5/2018)