Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Tietoa kaupasta > Toimintaympäristö

Tiukka sääntely hidastaa kaupan kehitystä


Kauppa tuottaa noin 9 prosenttia Suomen BKT:sta ja työllistää lähes 300 000 henkilöä. Kauppa on myös yksi suurimmista investoijista ja veronmaksajista. Kaupan alan kehitystä hidastaa voimakas sääntely, joka vaikuttaa muun muassa uusien kauppojen perustamiseen, hintoihin ja kaupan kansainvälistymiseen.


Kauppa luo hyvinvointia Suomeen. Ala tuottaa noin kymmenesosan Suomen bruttokansantuotteesta. Myös työllistäjänä kaupan ala on omassa luokassaan, sillä ala työllistää lähes 300 000 henkilöä. Kauppa on myös yksi suurimmista investoijista ja merkittävä verojen maksaja.

Kaupalla onkin suomalaisessa elinkeinoelämän murroksessa merkittävä asema, sillä palveluiden merkitys korostuu jatkuvasti.

Kaupan vaikuttavuus yltää myös kauppapolitiikkaan ja globaalille tasolle. Kaupan liitto onkin vahva vapaan kilpailun puolustaja.

Kaupan kehitystä hidastaa meillä kuitenkin alan voimakas sääntely. Se vähentää kilpailua ja uudistuksia. Sääntely vaikuttaa muun muassa uusien yksiköiden perustamiseen, hintoihin ja kaupan mahdollisuuksiin kansainvälistyä.

Kaupalla ja kuluttajilla on yhteiset tavoitteet. Ihmisten arjen tukeminen edellyttää kauppaa, joka palvelee heitä silloin ja sillä tavalla, kun asiakas haluaa. Kaupan liiton tavoitteena on vaikuttaa toimivan sääntelyn puolesta ja taata kaupalle mahdollisimman hyvät ja tasapuoliset toimintaedellytykset.

(Päivitetty: 8/2018)