Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

CE-merkintäMikä CE-merkki on – missä tuotteissa se on oltava?

CE-merkki on valmistajan ilmoitus siitä, että tuote täyttää sille asetetut vaatimukset. Se ei ole viranomaisen myöntämä lupa tai sertifikaatti eikä yleinen turvallisuusmerkki. Jotkut tuotteet on kuitenkin testautettava standardoidulla tavalla ennen merkinnän kiinnittämistä. EU-maahantuoja vastaa siitä, että tuote täyttää eurooppalaiset vaatimukset.

CE tulee ranskankielisistä sanoista Conformité Européenne (suom. eurooppalainen vaatimustenmukaisuus). CE-merkintä on tarkoitettu etupäässä viranomaisia varten.

CE-merkinnän saa kiinnittää vain niihin tuotteisiin, joihin sen kiinnittämisestä on säädetty Euroopan yhteisön yhdenmukaistamislainsäädännössä, ei mihinkään muihin tuotteisiin. CE-kirjainmerkki voi olla tuotteessa itsessään, siihen kiinnitetyssä kilvessä tai joskus tuotteen pakkauksessa ja asiakirjoissa. CE-merkintä on oltava mm. koneissa, sähkölaitteissa, leluissa, henkilönsuojaimissa ja rakennustuotteissa. Tällä hetkellä tuotekohtaisia direktiivejä, jotka edellyttävät CE-merkintää, on vähän yli kaksikymmentä. Näissä direktiiveissä on myös vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen liittyviä yksityiskohtaisia vaatimuksia.

Ajantasaisinta tietoa CE-merkittävistä tuoteryhmistä, linkit kyseisiin direktiiviin ja muita hyödyllisiä vinkkejä valmistajille, maahantuojille ja jälleenmyyjille löytyy komission nettisivuilta osoitteesta http://ec.europa.eu/growth/single-market/ce-marking/manufacturers/directives/index_fi.htm

Muualla verkossa:

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto CE-merkintä ja CE-merkki - valmistajan ilmoitus tuotteen vaatimuksenmukaisuudesta

Suomen standardisoimisliitto CE-merkintä

Ns. Blue Guide, EU:n tuotesääntöjen täytäntöönpano-opas, myös suomen kielellä