Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Ilmalämpöpumpun asentaminen on ammattilaistyötäLämpöpumpun ja muita vastaavia laitteita, jotka sisältävät ns. F-kaasuja, saa asentaa vain rekisteröity asennusliike tai henkilö, jos asennus edellyttää kylmäpiirin kokoamista asennuspaikalla. Määräyksen tarkoitus on varmistaa, ettei asennuksen ja laitteen käytön aikana pääse karkuun ilmastoa lämmittäviä kemikaaleja ja laite toimii oikein.

Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus antoivat asiasta suosituksen 6.2.2017 sekä mallikaavakkeen (linkki alla), jota kauppa voi käyttää myydessään laitteen ilman asennusta kuluttajalle.

Viranomainen suosittelee ostotapahtuman dokumenttien säilyttämistä kolmen vuoden ajan.

EU-asetus määrää, että laitteen myyjälle on osoitettava, että asennuksen tulee tekemään pätevä asentaja. Yleensä ilmalämpöpumppuja myyvissä liikkeissä tarjotaankin pakettia, johon kuuluvat laite ja sen asennus.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) pitää rekisteriä pätevistä asennusliikkeistä ja asentajista. Niistä voit löytää lähimmän asennusliikkeen, jos harkitset pelkän laitteen ostamista.

Katso myös:

Viranomaissuositus - Fluoratut kasvihuonekaasut

F-kaasuja sisältävän laitteen osto ja myynti - ilmoitus pätevöidyn asennusliikkeen käyttämisestä