Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Kemikaalien varoitusmerkitTouko-kesäkuun vaihteessa 2017 päättyi viimeinen CLP-asetuksen eli kemikaalien luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskevan EU-asetuksen siirtymäaika. Nyt kaikissa markkinoilla olevissa kemikaaleissa on oltava CLP-asetuksen mukaiset merkinnät.

Vanhat ja nykyiset varoitusmerkit

Kuva: TUKES http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Kemikaalit-kayttokohteittain/Kemikaalien-varoitusmerkit/

Uudet varoitusmerkit ja esimerkkejä tyypillisistä tuoteryhmistä on esitelty Tukesin esiteessä: http://www.kemikaalineuvonta.fi/Documents/clp/esitteet/varoitusmerkkien_esittely.pdf

Luokituksesta vastaa ensisijaisesti kemikaalin valmistaja tai maahantuoja EU:ssa, mutta jokainen eteenpäin luovuttaja osaltaan vastaa siitä, että kemikaalin luokitus, merkinnät ja pakkaus ovat kunnossa.

Ajantasainen CLP-asetus ja muuta hyödyllistä tietoa löytyy kätevästi Turvallisuus- ja kemikaaliviraston yrityksille tarkoitetulta neuvontapalvelun sivuilta: http://www.kemikaalineuvonta.fi/fi/EU-asetukset/CLP-asetus/