Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Tietoa kaupasta > Ura kaupassa > Haastattelut

Urapolkuja


Kaupan alalle päädytään monia erilaisia reittejä pitkin. Täältä voit lukea eri ihmisten tarinoita, kuinka he ovat päätyneet työelämään ja minkälaista on työskennellä eri kaupan aloilla.


Ria M. Jussilainen: Lapsuuden unelmasta tuli totta! Ria M. Jussilainen tiesi jo yläasteella tulevaisuutensa olevan kaupan alalla. Yo-merkonomi päätyikin mutkan kautta Turun ammattikorkeakouluun opiskelemaan myynnin johtamista. Lisäksi oikeassa paikassa avattu suu petasi työpaikan myyjänä opintojen oheen.

Sami Aalto: Rautakauppias jo kolmannessa polvessa. Sami Aallon ryhtyminen rautakauppiaaksi ei tullut yllätyksenä isälle, sillä jo lapsena Aalto haaveili rautakauppiaan urasta.

Minna Hovila: Erikoisammattitutkinto antaa paljon. Marketkaupan erikoisammattitutkinto antoi Minna Hovilalle hyvät eväät esimiehen tehtäviin.

Kim Ohtonen: Maisteriksi uran ohella. Kim Ohtosen matka Helsingin kauppakorkeakouluun opiskelemaan kaupan maisteriohjelmaan ei ehkä ole kaikista tavanomaisin. Taustalla on tradenomin tutkinto ja pitkä työkokemus Keskolta.

Anna Korhonen: Elämässä kaikki on kiinni asenteesta.Henkilöstöasiantuntija tarvitsee työssään ymmärrystä lakiasioita. Oiva valinta Anna Korhoselle olikin opiskella oikeustradenomiksi työn ohella.

Jari Reinikainen: Haasteena tietotaito ja sosiaalinen kyvykkyys. Vaativat projektimyyntitehtävät ja tukkukauppa vaativat ihmisrohkeaa myyjää, jolla on sosiaalisen pelisilmän lisäksi riittävästi tietotaitoa ja kykyä kantaa vastuuta suuristakin tehtävistä.

Sohvi Hautajoki: Kauppiksesta eväät työhön ja jatko-opiskeluun. Sohvi Hautajoen mieli halajaa jo työelämään, vaikka tulevaisuudessa retail-merkonomin mielessä siintää myös tradenomikoulutus.