Sohvi Hautajoen mieli halajaa jo työelämään, vaikka tulevaisuudessa retail-merkonomin mielessä siintää myös tradenomikoulutus.

Kun pelkkä lukio ei kiinnostanut, kauppaoppilaitos tuntui heti sopivalta opiskeluvaihtoehdolta 17-vuotiaalle Sohvi Hautajoelle. Nyt hän opiskelee retail-merkonomiksi ylioppilaslinjalta Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa. Opiskeluja on menossa toinen vuosi ja Hautajoki kertoo viihtyneensä erittäin hyvin.

– Opiskelu on ollut monipuolista ja kehittävää. Mitään vanhan kertausta ei ole ollut. Meillä on pätevät opettajat ja kaikki toimii, tiivistää Hautajoki opiskelukokemuksensa asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelmasta.

Nuoren naisen mielessä on myös tradenomikoulutus, joka olisi luontevaa jatkoa merkonomiopinnoille.

– Toisaalta voisin pitää myös vuoden väliä ja tehdä töitä. Tarkoitukseni on hakeutua juuri koulutustani, eli markkinointia ja asiakaspalvelua, vastaaviin työtehtäviin. Toisaalta ei kannata tehdä liian tarkkoja suunnitelmia, sen näkee vasta myöhemmin mikä kiinnostaa valmistumisen jälkeen.

Ammatti on paras todistus

Hautajoen koulu, Kauppiaitten Kauppaoppilaitos, on perustettu vuonna 1908 ja se sijaitsee Vantaan Martinlaaksossa. Oppilaitos on yksityinen ja sieltä on valmistunut jo yli 90 vuotta kaupan alan ammattilaisia elinkeinoelämän eri aloille. Sen omistaa Kauppiaitten Kauppaoppilaitos oy, jonka osakkaita ovat Vantaan kaupunki ja oppilaitoksen aikoinaan perustanut Helsingin Kauppiaitten Yhdistys ry.

Sohvi Hautajoki suosittelee omaa kouluaan peruskoulun jälkeisenä vaihtoehtona, koska opiskelusta saa tuloksena hyvän ammatin ja myös ylioppilaslinja on mahdollista suorittaa. Merkonomi-ylioppilas-tutkinto tuo hänen mukaansa myös paremman mahdollisuuden päästä esimerkiksi yliopistoon.

Hautajoki uskoo, että kauppa se on joka kannattaa myös tulevaisuudessa.

– Kaupallinen ala kasvaa ja sieltä löytyy hyvin työpaikkoja. Työt ovat monipuolisia. Itsellänikin on parhaillaan yksi mielenkiintoinen paikka tähtäimessä.