Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Tietoa kaupasta > Vastuullisuus > Sitoumus 2050

Kaupan liitto mukana kansallisessa Sitoumus 2050 -hankkeessaKaupan liitto on mukana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa ja kansallisessa Sitoumus 2050 -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen politiikan vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta sekä vastata YK:n kestävän kehityksen 20-vuotiskonferenssin (Rio+20) loppuasiakirjassa kansallisille hallituksille annettuun sitoumus- ja toimeenpanohaasteeseen.

Kaupan liitto on tehnyt kolme omaa sitoumusta: 

Kaupan nuoriso-ohjelma 2015–2019

Kaupan liitto rakentaa vuosille 2015–2019 nuoriso-ohjelman, joka sisältää toimia nuorten työllistymisen edistämiseksi ja sitä kautta syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä hyvän johtamisen kehittämiseksi kaupan alalla. Ohjelma on jatkoa Kaupan liitossa jo pitkään tehdylle nuorten työllistymisen hyväksi tehdylle työlle.

Uuden nuoriso-ohjelma myötä etsitään uusia avauksia ja entistä parempia ja tuloksellisempia toimintatapoja. Kaupan nuoriso-ohjelman avulla Kaupan liitto rakentaa tiekarttaa parempaan nuorten johtamiseen kaupan alalla. Lisätietoa täältä.

Kaupan toimiala mukaan kansalliseen Sitoumus 2050 -yhteistyöhön

Kaupan liitto kannustaa jäsenyrityksiään tekemään omia sitoumuksia ja kertomaan sitä kautta vastuullisuustyöstään ja sen tavoitteista. Liitto painottaa erityisesti toimenpiteitä nuorten työllistymisen vauhdittamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi, samoin hyvän johtamisen edistämiseen tähtääviä toimenpiteitä. Lisätietoa täältä

Ympäristöministeriön ja Kaupan liiton Muovikassisopimus

Ympäristöministeriö ja Kaupan liitto solmivat sopimuksen (Green deal) toimenpiteistä muovisten kantokassien kulutuksen vähentämiseksi. Lokakuun lopussa 2016 allekirjoitetulla sopimuksella pannaan täytäntöön EU:n pakkausjätedirektiivin jäsenmailta edellyttämät toimet muovisten kantokassein kulutuksen vähentämiseksi. 

Kaupan alan yritysten sitoumukset muovikassien vähentämiseksi liitetään sekä Green deal -sopimukseen että Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen. 

Lue lisää Muovikassisopimuksesta ja Kaupan alan yritysten Green deal -sopimuksesta.

Kaupan liitto osallistuu Valtioneuvoston asettaman Suomen kestävän kehityksen toimikunnan työhön elinkeinoelämän edustajana. Toimikunnan 2016 käynnistynyt toimikausi kestää vuoden 2019 loppuun saakka. 

Lisätietoa myös

(Päivitetty 10/2018)