Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto

LiittoKaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaista kauppaa. Kehitämme kaupan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötoimintaa sekä huolehdimme jäsentemme elinkeino- ja työnantajaeduista.

Meillä on tärkeä rooli kaupan työmarkkinoilla. Liitto neuvottelee alan työehtosopimukset, ratkaisee työriitoja, palvelee jäseniä työsuhdeasioissa. Haluamme kehittää jäsenpalveluamme entistä monipuolisemmaksi ja ajankohtaisemmaksi. Ylläpidämme kaupan alan tietopankkia ja tiedotamme säännöllisesti kaupan asioista jäsenille. Tärkein viestintäkanavamme on verkkopalvelumme www.kauppa.fi.

Mukana päätöksenteossa ja edunvalvonnassa

Olemme vahvasti mukana yhteiskunnallisen päätöksenteon valmistelussa ja keskustelussa. Liiton jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen, mitä kaupan edunvalvonnassa tapahtuu. Varmistamme viranomaisten tietoisuuden kaupan tarpeista ja vahvistamme kaupan painoarvoa Elinkeinoelämän keskusliitossa, jonka jäsen Kaupan liitto on. Me vaikutamme myös EU-tasolla normisääntelyyn vapaan kaupan kilpailun edistämiseksi.

Liitto kehittää ja tukee kaupan tutkimusta sekä edistää kaupan kansainvälistä yhteistoimintaa. Kaupan liitto vaikuttaa myös ammattikoulutuksen määrään ja laatuun riittävän ja alalle soveltuvan työvoiman varmistamiseksi.

Tutustu Kaupan liiton strategiaan

Jäseniä apteekeista tukkukauppaan

Liiton jäsenkuntaan kuuluu 2 200 yritystä kaikilta kaupan osa-alueilta päivittäistavarakaupasta, erikoiskaupasta, tukkukaupasta, teknisestä kaupasta, autokaupasta ja apteekeista Alkoon. Solmimamme työehtosopimus on koko alaa yleissitova. Kymmenien jäsenliittojemme kautta meillä on laaja kosketuspinta suomalaiseen teollisuuteen, kuluttamiseen ja kuluttajiin.

Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Kaupan liitto syntyi, kun Kaupan Keskusliitto ja Kaupan Työnantajaliitto yhdistyivät. Tällä hetkellä liiton puheenjohtajana toimii hallituksen pääjohtaja Taavi Heikkilä SOK:sta ja varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Harri Broman Broman Group Oy:stä. Liiton toimitusjohtaja on Juhani Pekkala.

 

Kaupan liitto sijaitsee Helsingissä osoitteessa Eteläranta 10.