Liity jäseneksi

Jäsenpalvelut ja -edut

Mitä tarjoamme jäsenyrityksille?

Työehtosopimukset ja neuvontaa – raamit ja apua toimintaasi

Kaupan liitto neuvottelee alan työehtosopimukset. Siksi tunnemme ne parhaiten ja osaamme neuvoa asiantuntevasti. Sadat jäsenyrityksemme saavat viikoittain työmarkkina-asiantuntijoiltamme vastauksia arjen tulkinta- ja ongelmatilanteisiin. Asiantuntijamme auttavat jäseniämme muun muassa työsuhteen eri vaiheissa sekä palkanlaskentaan liittyvissä kysymyksissä.

Palveluitamme

 • TES-työsuhdeneuvonta-palvelut
 • Työsuhdeasiat
 • Työoikeudellinen konsultointi
 • Työehtosopimusten kirjaversioiden toimitus jäsenyrityksille (2 kpl + lisäkappaleet yhteen toimipisteeseen)
 • Työsuhdeoppaat ja lomakkeet
 • Usein kysytyt kysymykset
 • Esimiesjuridiikka
 • Monipuoliset ja myös räätälöidyt koulutukset

Voit vaikuttaa kaupan alan kehitykseen osallistumalla toimintaan – saat äänesi kuuluviin

Miten tietosuojalaki vaikuttaa yritykseen? Miten maksaminen tapahtuu tulevaisuudessa? Entä mitä haasteita kemikaalilainsäädäntö tuo yritykselle? Kaupan liiton jäsenyritys saa tietoa näistä sekä monista muista yrityksen toimintaan vaikuttavista asioista.  

Kaupan liitolla on suora yhteys niihin neuvottelupöytiin, joissa tehdään kaupan alaa koskevia päätöksiä. Liittomme kokeneet elinkeinopolitiikan asiantuntijat ovat toimialan ääni neuvottelutilanteissa. Asiantuntijamme välittävät päättäjille tietoa kaupan alan tilanteesta, tarpeista ja merkityksestä yhteiskunnassa. He antavat panoksensa lainsäädännölliseen kehitystyöhön, osallistuvat eduskunnan kuulemisiin, antavat lausuntoja esityksistä sekä pitävät yhteyttä muun muassa valmisteleviin virkamiehiin.

Lisäksi Kaupan liiton 15 valiokuntaa ja ryhmää toimivat alan keskeisten edunvalvonta-alueiden äärellä.

Saat tutkittua tietoa toimintasi tueksi – rakennat menestystäsi faktoihin perustuen

TutkimuksetMenestystä on helpompi rakentaa, kun pystyy ennakoimaan tulevaisuutta. Jäsenenä voit hyödyntää tutkimuksiamme oman liiketoimintasi kehittämisessä. Käytössäsi ovat myös kansainvälisten kumppaneidemme tuottamat tutkimustulokset. Niiden avulla sinulla on selkeä kuva siitä, mihin maailma, liiketoiminta ja kauppa ovat menossa.

Jäsenenä näet kirkkaammin oman alasi tulevaisuuteen, sillä voit hyödyntää muun muassa säännöllisesti koostettua tutkimus- ja tilastotietoa sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Kaupan näkymät -katsausta.

Näkymät kaupan kehitykseen ja yrityksesi kehittämisen tueksi

 • Kaupan näkymät -katsaukset 
 • Kaupan alan tilastot ja selvitykset 
 • Verkkokauppaa ja digitaalisuutta koskevat tutkimukset 
 • Kaupan toimialaselvitykset 
 • Kaupan ajankohtaiset teemat 

Voit ennakoida ja valmistautua, kun pystyt seuraamaan kaupan alan ajankohtaisia asioita helposti

Ajankohtaiset tiedot kaupan alastaJäsenenä saat syventävää, arkea helpottavaa ja ammattisi kehittämistä inspiroivaa toimialatietoa – monimuotoisesti ja monikanavaisesti. Saat tietoa esimerkiksi TES- ja lakimuutoksista. Ajankohtainen alan tieto on aina saatavillasi. Pääset keskustelemaan toimialaa askarruttavista kysymyksistä alan verkostoissa. 

Ajankohtaisimman tiedon äärellä

Jäsenhintaisia tai maksuttomia koulutuksia ajankohtaisista aiheista

Tapahtumat ja koulutuksetTyöelämän muutos, johtaminen, esimiestyö ja jaksaminen, verkkokauppa ja digitalisaatio, maksuvälineiden kehitys, kauppapolitiikka, turvallisuus… Kaupan toimintaympäristö muuttuu, mutta Kaupan liiton jäsenenä pysyt ajan tasalla.

Olemme kaupan alan ykkösfoorumi aktiiviseen verkostoitumiseen. Jäsenenä nautit sekä jäsenhintaisista että maksuttomista koulutuksistamme. Kouluttajiemme osaaminen on omaa luokkaansa. Työsuhdekoulutuksia vetävät asiantuntijamme neuvottelevat työehtosopimukset ja tuntevat parhaiten niiden sisällön.

Webinaari-koulutukset mahdollistavat jäsentemme vaivattoman osallistumisen eri puolilta Suomea.

Jäsenenä saat rahanarvoisia jäsenetuja!

Jäsenenä saat yhteistyökumppaneidemme tarjoamat edut käyttöösi. Nappaa käyttöösi laki- ja HR-palveluita, maksamisen palveluita tai tutkimus- ja tietopalveluita. Hyödynnä kumppaneidemme tarjoamia myynnin ja markkinoinnin tai vastuullisuuden koulutuksia yrityksesi ja henkilöstösi osaamisen kehittämisessä.

HR-palvelut

Kielikoulutukset

Lakipalvelut

Kaupan liitolla on neuvontapalvelujensa tueksi lakipalveluja koskevat yhteistyösopimukset Dottir Asianajotoimisto Oy:n sekä Maakunnan Laki -yrityksen kanssa. Yhteistyökumppanit on tarkoitettu avuksi sellaisten oikeudellisten asioiden hoitoon, joita Kaupan liiton neuvontapalvelut eivät kata.

Majoituspalvelut

Maksamisen palvelut

Saavutettavuuspalvelut

Siivouspalvelut

Tutkimus- ja tietopalvelut

Whistleblowing ja projektijohtaminen

Ns. Whistleblower-laki on tullut voimaan 1.1.2023. (Ks. lisätietoa.) Laki velvoittaa kaikkia suomalaisia organisaatioita, joiden henkilöstömäärä ylittää 50, perustamaan sisäisen ja luottamuksellisen ilmoituskanavan. Ilmoituskanavalla pyritään tunnistamaan eettisiä rikkeitä ja taloudellisia väärinkäytöksiä, ennen kun niistä syntyy maine- tai taloushaittaa.

Ilmoituskanavasta on tutkitusti hyötyä, mutta siitä syntyy myös kuluja. Katso Juuriharjan ja Oy Projnik Ab:n tarjoamat edut Kaupan liiton jäsenille.