Vastuullisuus

Tavoitteita ja toimia kaupan alan vastuullisuuden edistämiseksi

Tavoitteena kestävästi kilpailukykyinen kauppa

Kaupan vastuullisuustyö

Kaupan alan vastuullisuutta edistetään sekä sääntelyn kautta että vapaaehtoisilla sitoumuksilla. Seuraamme yritysvastuusääntelyä ja teemme vaikuttamistyötä. Vastuullisuustyötä kehitetään myös useissa verkostoissa ja erilaisissa hankkeissa.

Ajankohtaista kaupan vastuullisuustyössä

Suomessa second hand -ostaminen on monelle yksi tapa kuluttaa muiden joukossa

Suomi on ollut yksi maailman johtavia second hand -ostamisen maita, mutta viime vuonna käytettyjen tuotteiden ostaminen väheni. Samaan aikaan suomalaisten ostaminen yleensäkin vähittäiskaupassa hiipui. Kaupan liiton tutkimus vahvistaa käsitystä siitä, että käytettyjen tuotteiden ostaminen on meillä yksi tapa kuluttaa muiden joukossa. Second hand -tuotteiden ostajia ei aina ohjaa vastuullisuuskriteerit, vaan he voivat olla hyvinkin tarjoushakuisia ja hintavetoisia kuluttajia.

Vastuullisuuden tavoitekuva ja seuranta

Kaupan liitto kokoaa alan vastuullisuustietoa nyt entistä johdonmukaisemmin. Liitossa on luotu kaupan vastuullisuuden tavoitekuva, jossa päätavoitteeksi kiteytyi kestävästi kilpailukykyinen kauppa. Toimiala rakentaa suomalaista hyvinvointia niin sosiaalisen, taloudellisen kuin ympäristövastuun kautta, ja osa-alueiden kehittymistä seurataan valittujen indikaattorien avulla.

Yritysten vastuullisuustekoja

Clas Ohlson: Hyvä työnhakijakokemus alkaa jo työpaikkailmoituksesta

Clas Ohlsonissa tiedetään, että hyvä kokemus työnhausta on tärkeää paitsi itse työnhakijalle, myös yritykselle. Vaikka työnhakija ei tulisikaan valituksi avoinna olevaan tehtävään, hän voi samassa yrityksessä olla arvokas valinta johonkin toiseen. Hakijat myös puhuvat kokemuksistaan muille, joten ei ole yhdentekevää, millainen maku työnhausta jää. Kerromme tässä artikkelissa hyvän työnhakijakokemuksen lisäksi perehdytyksestä sekä yhdenvertaisuudesta työelämässä.

Työkaluja ja tutkimuksia yritysvastuun tueksi

Hyödynnä työkaluja ja tutkimuksia yrityksen vastuullisuustoimien toteuttamisessa.

Vastuullisuus Kaupan liiton toiminnassa

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat osana Kaupan liiton strategiaa ja ratkaisuja. Vastuullisuustoimia on tehty liitossa jo pitkään.