Menestyvä kauppa, kilpailukykyinen Suomi – Uudistuksilla parempia palveluita ja elinvoimaa

Hyvin toimivan kaupan ja kilpailukykyisen Suomen puolesta

Suomi on matkalla kohti modernia palveluyhteiskuntaa. Vauhtia on parannettava, sillä muuten jäämme pahasti jälkeen eurooppalaisista edelläkävijämaista.

Markkinoita mullistavat ja uudistavat yritykset kehittävät toimintaansa usein loppuasiakkaiden eli kuluttajien kautta. On kyseessä sitten vaatteiden digitaaliset markkinapaikat, lisätyn todellisuuden pelihahmot, striimauspalvelut, älykaiuttimet tai luksusbrändien pakkaukset, kilpailussa pärjääminen perustuu ennen kaikkea asiakkaan ja lopulta kuluttajan ymmärtämiseen ja palveluun.

Jotta Suomi voisi kehittyä moderniksi palveluyhteiskunnaksi ja kilpailla voitokkaasti kansainvälisillä markkinoilla, meidän on rohkeasti tehtävä yhteiskunnan rakenteita uudistavia toimia, kehitettävä palvelualoja ja ymmärrettävä kuluttajaa.

Kaupan ala ehdottaa ensi vaalikaudelle toimia, joilla vahvistetaan palvelutaloutta ja parannetaan kuluttajien palveluita. Tarvittavilla rakenneuudistuksilla edistetään työllisyyttä ja julkista taloutta sekä vauhditetaan vihreää ja digitaalista siirtymää. Toimilla tuetaan 291 000 osaajaa työllistävän toimialan menestystä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa sekä alueellista elinvoimaa ja hyvinvointia ympäri Suomen.

Tutustu Kaupan liiton hallitusohjelmatavoitteiden esitteeseen:

Menestyvä kauppa, kilpailukykyinen Suomi - Uudistuksilla parempia palveluita ja elinvoimaa

Malttia verotukseen ja rohkeita työllisyysuudistuksia

Reilua kilpailua ja kasvun mahdollistavaa sääntelyä

Vihreitä valintoja tukevaa energia- ja ilmastopolitiikkaa