Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Avointa edunvalvontaa

Avointa edunvalvontaaKaupan liitto on sitoutunut kaikessa toiminnassaan hyvän edunvalvontatavan periaatteisiin. Olemme mukana Euroopan unionin edunvalvojien rekisterissä, jonka tarkoituksena on lisätä edunvalvonnan läpinäkyvyyttä EU:ssa. Noudatamme kotimaan edunvalvonnassa samoja periaatteita.

EU:n avoimuusrekisterillä halutaan vastata muun muassa seuraaviin peruskysymyksiin: ketkä harjoittavat edunvalvontaa, mitä etuja valvotaan ja miten paljon varoja edunvalvontaan käytetään. Rekisteriä ylläpitävät yhteistyössä Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio.

Hyvä edunvalvontatapa sisältää avoimuusrekisteriin rekisteröityviä koskevat säännöt sekä toimintaperiaatteet, joita edunvalvojien on noudatettava suhteissaan unionin toimielimiin. Lisätietoa EU:n avoimuusrekisterin hyvän edunvalvontatavan periaatteista löytyy täältä.

Lisää avoimuutta myös kansalliseen lobbaukseen

Kaupan liitto kannattaa avoimuuden lisäämistä niin ikään suomalaisessa vaikuttamisessa. Myös Suomessa on tärkeää saada entistä paremmin näkyviin, ketkä edunvalvontaa harjoittavat, mitä etuja valvotaan ja miten paljon varoja edunvalvontaan käytetään.

Kaupan liitto esimerkiksi julkaisee tuloslaskelmansa sekä taseensa ja haastaa muitakin edunvalvontaorganisaatioita tekemään samoin.

Kaupan liiton tuloslaskelma ja tase 2018:

Kaupan liiton tuloslaskelma ja tase 2017:

Kaupan liiton tuloslaskelma ja tase 2016:

EU:n avoimuusrekisteri

Lisätietoja:

  • Mari Kiviniemi, toimitusjohtaja, 050 511 3189, mari.kiviniemi(at)kauppa.fi
  • Tuula Loikkanen, edunvalvontajohtaja, 040 922 0750, tuula.loikkanen(at)kauppa.fi
  • Janne Koivisto, johtava asiantuntija, EU-edunvalvonta, 050 321 3639, janne.koivisto(at)kauppa.fi
  • Pia Pere-Vanhanen, viestintäjohtaja, 040 867 1708, pia.pere-vanhanen(at)kauppa.fi

(Päivitetty 6.3.2019)