Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Eurovaalit 2019

Menestyvä kauppa, hyvinvoiva Eurooppa


Kaupan ala tarjoaa Euroopan unionin alueella noin 29 miljoona työpaikkaa, eli joka seitsemäs eurooppalainen on alalla töissä. Kauppa muodostaa kymmenen prosenttia koko EU:n bruttokansantuotteesta. Kaupan alan menestys onkin keskeistä koko EU:n hyvinvoinnille myös tulevaisuudessa.


Taloudelle kaupan merkitys on suuri myös Suomessa: kaupan osuus on kokonaisuudessaan noin 15 prosenttia Suomen kansantaloudesta, ja kansantalouden kasvusta viidennes on viime vuosina syntynyt kaupan alalla.

Yksittäisenä toimialana kauppa on myös Suomen suurin työllistäjä, sillä ala työllistää noin 300 000 henkilöä. Kauppa on yksi suomalaisen hyvinvoinnin kivijaloista, joka rahoittaa terveydenhuoltoamme, sosiaaliturvaamme ja koulutustamme. Suomalainen kauppa haluaa tulevaisuudessakin tarjota työtä, toimeentuloa ja hyvinvointia koko Suomessa.

Kaupan liiton tavoitteena ovat kansainvälisten kaupan yritysten yhdenvertaiset toimintaedellytykset sekä Euroopan unionin sisämarkkinoiden toimivuus ja kilpailukyky.

Tutustu tavoitteisiimme

Lue myös

11.3.2019: Kaupan liitto: Eurooppalaisen kaupan kilpailukyvystä huolehdittava

Vaalitavoitteet esitteenä

Voit tulostaa Kaupan liiton eurovaalitavoitteet myös esitteen muodossa:

Vaalikiertue

Kaupan liitto on mukana Eurooppalainen Suomi ry:n järjestämällä vaalikiertueella, joka kiertää eri puolilla maata maaliskuun lopulta aina vaalipäivään 26.5. asti. Katso tarkat ajat ja paikat täältä.

Kuvat: 123 rf ja Euroopan parlamentti