Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelma

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelma

Kaupan liittoon kuulumattomat kaupan alan yritykset ilmoittautuvat Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan tämän verkkosivun kautta. Kaupan liiton jäseniltä ei vaadita erillistä ilmoittautumista.

Tutustu sopimukseen koululaisten kesäharjoitteluohjelmasta. Korostamme, että

1. peruskoululainen tai lukiolainen voi työskennellä samana kesänä samassa yrityksessä vain yhden kesäharjoitteluohjelman mukaisen harjoittelujakson, ja

2. koululainen voi työskennellä samassa ammatissa eri vuosina yhteensä vain yhden harjoittelujakson. Kaupan alan eri ammatteja ovat muun muassa myyjä, varastotyöntekijä, konttorityöntekijä, somistaja ja siivooja.  

Jos koululainen on jo ollut kesäharjoitteluohjelman mukaisesti kaksi viikkoa esimerkiksi myyjän työssä, hänelle on jatkossa maksettava työehtosopimuksen mukaista koululaispalkkaa. Se on 70 % kunkin ammatin 1. vuoden taulukkopalkasta. Koululaispalkan lisäksi on maksettava työehtosopimuksen mukaiset ilta- ja lauantailisät ja sunnuntailta kaksinkertainen palkka. Lisäksi on maksettava lomakorvaus. 

Kaupungin tarjoamalla kesäsetelillä työllistettävän nuoren työsuhteen ehdot määräytyvät joko Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksen tai Kaupan työehtosopimuksen koululaisia taikka harjoittelijoita koskevien määräysten mukaan. Oikeiden sopimusehtojen valinta määräytyy työsuhteen keston, nuoren aikaisemman työkokemuksen sekä sen mukaan, onko hän peruskoulun, lukion tai ammatillisen oppilaitoksen oppilas. 

Lue sopimus- ja soveltamisohjeet

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukainen harjoittelusopimuslomake
 

Ilmoittaudu Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan:  

Yrityksen nimi

Y-tunnus

Katuosoite

Postitoimipaikka

Postinumero

Puhelinnumero

Yhteyshenkilö

Sähköpostiosoite