Kauppa luo hyvinvointia

Ajankohtaista

Päivitetty 29.11.: PAM ilmoitti toimistaan hallituksen kaavailemia toimenpiteitä vastaan

SAK:n liitot ilmoittivat tiistaina 31.10.2023 laajemmista työtaistelutoimista, jotka sijoittuisivat tuleville viikoille. Tällä kertaa ilmoitus koski mielenosoitusten sijasta lyhyitä poliittisia lakkoja, joista ensimmäiset kaupan alan työtaistelut sijoittuvat jo heti tiistaille 7.11. PAMin ilmoittamilla toimilla pyritään vaikuttamaan pääministeri Petteri Orpon hallituksen työmarkkinauudistuksiin.

Blogit

Minna Liuksiala

Rakentamisen näkymät huolestuttavat kaupan toimialaa

Rakentamisen koko toimiala on kärsinyt heikosta vuodesta ja ensi vuosi on ennusteiden ja erityisesti asunnoille myönnettyjen rakennuslupien valossa todella haasteellinen. Päättäjiltä toivotaan nyt nopeita toimenpiteitä alan elinvoiman varmistamiseksi ja turhien konkurssien välttämiseksi.

Kaupan alan tilastoja

Kaupan alan tilastoihin on koottu talous- ja työllisyysnäkymiä havainnollistavia kuvaajia muun muassa kaupan eri toimialojen myynnistä ja liikevaihdosta, työllisyystilanteesta ja työllisten vaihtuvuudesta.

Katso tästä palvelumme

  • Työmarkkinapalvelut

  • Tutkimukset

    Tutkittua tietoa toimintasi tueksi

  • Tapahtumat ja koulutukset

    Laadukkaat tapahtumat ja koulutukset

  • Ajankohtaiset tiedot kaupan alasta

    Ajankohtaiset tiedot kaupan alasta

Työsuhdeasioiden puhelinneuvonta jäsenille

Palvelemme jäsenyrityksiämme työsuhteisiin ja palkka-asioihin liittyvissä kysymyksissä.

P. 09 1728 5151

ma-pe klo 9–14

Ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi

Kaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaista kauppaa. Kehitämme kaupan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötoimintaa sekä huolehdimme jäsentemme elinkeino- ja työnantajaeduista. Meillä on tärkeä rooli kaupan työmarkkinoilla. Liitto neuvottelee alan työehtosopimukset, ratkaisee työriitoja ja palvelee jäseniä työsuhdeasioissa. Kehitämme kaupan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötoimintaa.